banner102

Kenan Kibar, Kelaj Ercan ve Yancı İsmail

Namı ile müstesna “Kepçe” köşesinde Kenan Kibar ve ekibini deşifre etmeye devam ediyoruz. İyi de yapıyoruz. Bu fakirin gayretiyle gündeme geldikçe Kenan Kibar ve yancıları, bitmek bilmiyor onları kıvrandıran sancıları J   

Buradan yazdıkça anlıyoruz ki, bu ekipten rantçılar hariç, neredeyse tüm Bursa muzdaripmiş. O kadar çok önemli isimden geri bildirim ve bilgiler yağıyor ki, hepsini yazmaya kalksak ansiklopedi gibi kalın bir kitap olur.

Kelaj Ercan

İnce Medya Grup yayın organlarında Kenan Kibar’ın yaptığı yanlış işlerle ilgili yazılar çıkmaya başlayınca Kıvırcık Kibarcık ilk olarak öne, ismi herkesçe bilinen bir piyonunu sürdü ancak onun ömrü sadece bir yazı kadar sürdü. Ardından tekeden süt çıkarmaya çalıştılar ama tabi bir damla bile çıkmadı! Sonra birkaç sinyalci daha topa girdi ama haliyle ellerine yüzlerine bulaştırdılar.

Çare kalmayınca devreye Kelaj Ercan girdi. Dönme hızıyla fırıldakları fırfıra çeviren, her devrin adamı Kelaj Ercan, bir yandan velinimeti Kenan Kibar’ı savunmaya, bunu yaparken de asıl maksadını maskelemeye çalıştı.

Kelajın etik maskesi

Kenan sayesinde işleri tıkırında olan, Bursa’da kimsenin varlığından pek de haberdar olmadığı bir gazete için (özellikle Kibar’ın yörüngesindeki) belediyelere yılda kaç lira fatura kestiği merak edilen Kelaj, kendisini bir de ‘etik abi’ diye pazarlamaya çalıştı.

Bir yandan, organize ekiplerinin yaldızlarını döken Necmi İnce’ye saldırırken, diğer yandan da asıl amacının Kıvırcık Kibarcık patronunun işlerinin ortaya dökülmesini önlemek olduğunu söyleyemeyeceği için basın ahlakı, etik, namus ve onur gibi pek de ağzına yakışmayan kelimelerin ardına sığındı. Tabi kısa sürede bu da elinde patladı ve ‘bu işler Kelaj Ercan’a mı kaldı?’ serzenişleri arasında balonu söndü gitti.

Bu çabalarının karşılığında ise Kıvırcık Kibarcık tarafından sürekli arkası kollanan Kelaj Ercan, bugünlerde güya çatkapı ziyaretler kapsamında sık sık Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ağırlıyor. Sürpriz balık yeme partileri düzenliyorlar. Ne diyelim, yiyin efendiler yiyin ama dikkat edin o balıkların kılçıkları da bir yerinize batmasın.

Yancı İsmail

Bu organize ve kalabalık ekibin bir de yancıları var. Tamamı menfaat ve maddiyat ilişkileri üzerine kurulu olan bu ekibi güçlü bir mıknatıs gibi bir arada tutan tek şey ise paradır. Yarın işler tersine döndüğünde duyacağımız itirafları şimdiden biliyor olmak da ayrı bir keyif doğrusu.

İşte bu yancılardan birisi ve en tuhafı da İsmail Taştan diye bir zat. Bursa ile ne bir ilgisi, ne bir bilgisi var. Kimsenin pek tanımadığı bu adam (adam dediysek sözün gelimi) İstanbul’dan kentimize gelmiş. Niye gelmiş, orada tutunacağı dalı mı kalmamış, başka sıkıntılı işleri mi varmış hepsi bir muamma. Gelir gelmez de bu ekibi bulmuş. Kıvırcık ve adamları da pek sever böyle kullanılmaya müsait tipleri. Hemen ‘bu senin hemşerin’ pazarlamasıyla da Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye bu zatı monte etmişler. Yine aynı taktikle kimsenin bilmediği bir gazete basmaya ve aynı Kelaj Ercan gibi belediyelerden geçinmeye başlamış bu zat. Zaten bu ekibin yöntemleri hep aynı, hani biraz daha yenilikçi yöntemler bulun da biz de çözmeye çalışırken yorulalım kardeşim.

Hatta bir gün Kibarcık Kenan, Kelaj Ercan ve bu Yancı İsmail, Yıldırım’da bir balıkçıda oturup ‘bu Yancı İsmail’e nasıl yaparız da günlük gazete çıkarttırırız’ diye konuşurlarken Necmi İnce’ye yakalanınca Yancı İsmail ışık hızıyla mekândan savuşuyor.       

Başkanlara ibretlik tablo

Son sözü de, bu ekibin türlü vaatlerine ve sahte güç gösterilerine kanıp bunlara ehemmiyet veren başkanlara söyleyelim. Sevgili başkanlar, bu ekiple çıkacağınız yolun sonu hüsrandır. Bu ekip yanınıza önce bir basın danışmanı monte eder ve size 5 yıl boyunca baş ağrısından başka bir yararı olmaz. Bakınız İsmail Hakkı Edebali ve eski BPR çalışanı Okan Kızılkaya!

Fitne bunlarda, hortum bunlarda, bel altı çalışma bunlarda, iftira bunlarda. Bugüne kadar kim bunlara kandıysa, bir daha da iflah olmadı. Geçmiş başkanların başına gelenlerden hiç mi ders almadınız? Siz bunlara bağladığınız hortumların vanasını bir kapatın bakalım ne oluyor?

Doğru duvar yıkılmaz diyor ve tüm siyasilere temiz insanlarla ve dürüst ekiplerle çalışmalarını tavsiye ediyorum. Yoksa bugün yediğiniz balıkların kılçıkları yarın çok kötü batar!

YORUM EKLE

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0