1 Nisan 2017 Yurtta Hava Durumu |Yağmur Beklenen İller! 5 Günlük Hava Tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Elazığ, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer gökgürültülü sağanak, ilk saatlerde Kars çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

1 Nisan 2017 Yurtta Hava Durumu |Yağmur Beklenen İller! 5 Günlük Hava Tahmini
banner98

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun güney ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Denizli, Afyonkarahisar, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Elazığ, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer gökgürültülü sağanak, ilk saatlerde Kars çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 17

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 14

İzmir: Parçalı bulutlu 17

Adana: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Antalya: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 11

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 10

Erzurum: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, ilk saatlerde yüksekleri karla karışık yağmurlu 5

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. İlk saatlerde yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. 12 

 
Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0