banner102

Yunanistan'dan Türk sürücülere müjde

Türkiye pasaportlarına vize verilmesi konusunda son yıllarda kolaylıklar sağlayan Yunanistan şimdi de ülkeyi arabaları ile ziyaret edecek olanlara iyi bir haber verdi.

Yunanistan'dan Türk sürücülere müjde
 Türkiye’den Yunanistan'a otomobille gidecek olan ziyaretçilerin uluslararası ehliyet alma zorunlulukları kalktı. Türk sürücüler ehliyetleri ile Yunanistan’da rahatlıkla araba kullanabilecekler. Konu hakkında Türkiye Büyükelçiliğinin açıklamasında,

 “Türkiye'nin de taraf olduğu 1968 tarihli Viyana Karayolu Trafik Sözleşmesi'ne getirilen değişikliklerin Yunanistan tarafından kabul edilerek 10 Haziran 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandığı Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından resmi makamlarımıza bildirilmiştir. Söz konusu değişiklikler çerçevesinde; aşağıda kayıtlı belgelerin, hamilleri Yunanistan'da daimi ikamet etmemek şartıyla geçerlilikleri Yunan makamlarınca tanınacaktır:

- Sözleşmenin 6. ekinin hükümlerine göre ilgili Türk makamlarınca verilen tüm geçerli sürücü belgeleri,

- Sözleşmenin 7. eki hükümlerine uygun olarak düzenlenmiş olan ve Türkiye'de kullanılan tüm uluslararası geçerli sürücü belgeleri.” denildi.

  Her yıl TURING’ten uluslararası sürücü belgesi almak zorunda kalan Türk vatandaşlarının bundan böyle sadece uluslararası kasko için ekstra prim yatırmaları yeterli olacak.

   Yunanistan’ın almış olduğu bu kararın son yıllarda artış gösteren Türk turist sayısını daha da arttıracağı tahmin edilmekte.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2014, 18:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0