Yumurtlayamayan iguanaya sezeryanla doğum

Marmaris ilçesinde yumurtlama güçlüğü çeken iguana, klinikte başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturuldu.

Yumurtlayamayan iguanaya sezeryanla doğum
banner98

Veterinerler, iguananın karnından 30 yumurta çıkardı. Marmaris’te bir veteriner kliniğinde 1,5 yaşındaki iguana başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu. İguana, bir hafta önce iştahsızlık şikayetiyle veteriner kliniğine getirildi. Genel muayenesi yapılan Kezban adlı iguananın bakım şartları ve klinik bulguları değerlendirilerek ağızdan hazırlanan gıdalarla beslenmesine karar verildi. İguananın 5 gün içinde iştahsızlığın artması nedeniyle klinik bulgular, röntgen ve kan tahlillerin değerlendirilmesi sonucu yumurtlama güçlüğü teşhisi konularak ameliyata alındı. Ameliyatla karnından 30 yumurta çıkarıldı. Ameliyat sonrası 1 hafta klinikte kalan iguana sağlığına kavuştu.

Operasyonu yapan Veteriner Hekim Deniz Yosun, yaptığı açıklamada, “İguananın dehidrasyon ve iştahsızlığının iki haftadan fazla devam etmesi nedeniyle konservatif tedavi ve operasyon seçenekleri değerlendirilerek operasyon yapılmasına karar verildi. Marmaris’te bu ameliyatı başarıyla gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz” dedi.

Uzman veterinerler, yumurtlama güçlüğünün sürüngenlerde oldukça sık karşılaşılan bir problem olduğunu ve doğal ortamında yaşamayan iguanaların yüzde 10'unu her yıl etkilediğini belirtiyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 17:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0