YEŞİL LIONS’DAN KALICI AİLE ŞİRKETİ NASIL OLMALI ?

118-K Yönetim Çevresi Federasyonu’na bağlı kulüplerden Yeşil Liıons Kulübü “Aile Şirketlerindeki kalıcılığın Esasları” Konulu toplantı gerçekleştirdi.

YEŞİL LIONS’DAN KALICI AİLE ŞİRKETİ NASIL OLMALI ?
banner98
 Yeşil Lions Kulübü üyelerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıya Bilim Müşavirlik Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Çapraz konuk konuşmacı olarak katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Yeşil Lions Kulübü Başkanı Sibel Kesen yakın gelecekte yapılacak etkinliklerin bildirisini yaptı. Güncel konuların kısa bir değerlendirmesi yapıldıktan sonra Başkan Kesen şunları aktardı, “Kalıcı bir şekilde nesilden nesile iş yapabilmek, yapılan işi uzun erimli zamana yayabilmek zor. Bu sebepten her dönem başarı çıtasını sabit bir seviyede tutan şirketlerin hassasiyetlerini,  neleri yapıp neleri yapmadıklarını öğrenmek adına faydalı bir toplantı olacak” açıklamasını yaptı.

Sunumun başında uzun ömürlü bir ticari hayatın yani şirketin olmasını kim istemez açıklamasını yapan Bilim Müşavirlik Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Çapraz, şirket ömrünü belirleyen faktörleri sıraladı. Sermayesi, geliri, üretim şekli, yönetim şekli ve sattığı ürünlerin kritik önem taşıdığını belirtti.

Dünya üzerindeki en eski kurulmuş şirketlerden çeşitli örnekler veren Bilim Müşavirlik Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Çapraz, sıra yerli olan en köklü firmalarımıza gelince Hacı Bekir Lokum, Kebapçı İskender ve Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası olarak sıraladı.

Kurumsal olmak uzun ömürlü şirketin en önemli etkenlerinden biridir açıklamasını yapan Başkanı Kasım Çapraz, şunları aktardı, “Kişilere dayalı olmayan bir sistemin devamlılığına kurumsallık diyoruz. Şirketin gelecek kuşaklara aktarılmasının önemli bir hususu budur. Kurumsal yönetim temellerini yerine getirmek ciddi önem taşır. Muhasebe finans yönetimi, iç yönergeler, risk yönetimi ve muhasebe finans denetiminin önemi şirket ömrünü belirleyici faktörlerdir” şeklinde konuştu.

Gecenin sonunda Yeşil Lions Kulübü Başkanı Sibel Kesen katılımından dolayı Bilim Müşavirlik Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Çapraz’a teşekkür belgesi takdim etti.


Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0