banner102

Yaşam mücadelesi!

Aydın’ın Germencik ilçesine bağlı kırsal Meşeli Köyü Mahallesi’nde yaşayan 4 çocuk babası Kazım Ertuğrul’un yaşam koşulları görenlerin yüreğini dağlıyor.

Yaşam mücadelesi!

Mağarayı andıran bir yerde yaşamaya çalışan 85 yaşındaki dede, görevlilerin kendisini huzurevine götürme taleplerini reddetti.

Aydın’da yaşlı ve kimsesizlerin yardımına koşan Aymelek Derneği görevlileri, yardım için gittiği bir köyde karşılaştığı manzara karşısında adeta şok oldu. Elektriksiz, susuz, mağarayı andıran bir evde yaşam mücadelesi veren Kazım Ertuğrul’un yaklaşık 5 yıl önce eşini kaybettiği öğrenildi. Eşini kaybettikten sonra 2’si evli 4 yetişmiş çocuğunu düşünen Kazım Dede, kendisini götürmek isteyen Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş’a “Ben gidersem çocuklarım rezil olur. El alem ne der? Babanızı bakmadınız demez mi? Ben buradan bir yere gitmeyeyim” diyerek huzurevine götürülmeyi kabul etmedi.

Elektrik, su olmadığı gibi sobası da bulunmayan evde yaşlı adam her şeyi taşla örülmüş odanın içindeki ocakta yapmaya çalışıyor. Kazım Ertuğrul’un yaşam koşullarından fotoğrafları görenler, fotoğrafın yaklaşık bir asır önce çekilmiş eski yaşam şartlarından kalma hatıralar olduğunu zannediyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2017, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0