Yasak kaldırıldı, olaylar çıktı!

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 4 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Yasak kaldırıldı, olaylar çıktı!
banner98
 Diyarbakır Valiliği, yasak süresince ilçede yapılan operasyonlarda 1 teröristin ölü, 2 teröristin yaralı olmak üzere 21 teröristin de etkisiz hale getirildiğini duyurdu. 

Diyarbakır Valiliği’nce, Silvan ilçesinde 4 gün önce 3’üncü kez ilan edilen sokağa çıkma yasağına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 2 Ekim’de ilan edilen sokağa çıkma yasağının bugün saat 17.30’dan itibaren kaldırıldığına dikkat çekilen açıklamada, ilçede yasak süresince yapılan operasyonlarda, 1 teröristin ölü, 2 teröristin yaralı olmak üzere 24 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Barikatların açılması esnasında 4 sivil vatandaşın da yaralandığına işaret edilen açıklamada, “Yapılan operasyon neticesinde, Mescit, Tekel ve Feridun mahallerine ait cadde ve sokak aralarına 5’i bomba tuzaklamalı ve 7’si araçlı ile beton büyük duvar barikat olmak üzere 40 barikat açılmıştır. Cadde ve Sokaklar tamamen temizlenmiştir” denildi.

Açıklamada, operasyonlarda çok sayıda örgütsel malzemenin de ele geçirildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“126 el yapımı bomba yapımında kullanılan boş metal boru, 1 telsiz şarj cihazı, 1 içinde ilaç olan siyah naylon poşet, 2 boş Kaleşnikof marka silaha ait şarjör, 1 Kaleşnikof marka silaha ait seyyar dipçik, 1 bıçak, 1 makas, 18 büyük pil, 7 rulo halde koli bandı, 36 torpil, 2 adet 25 kiloluk torba içerisinde patlayıcı yapımında kullanılan sodyum florad,10 el yapımı bomba, 1 adet düzenekli patlayıcı ve el yapımı bomba yapımında kullanılan çok sayıda fitil ele geçirilmiştir.”

Sokağa çıkma yasağı süresince mağdur olmamaları için vaatndaşlara ekmek dağıtımı yapıldığının da aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi: “Vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı konusunda göstermiş oldukları duyarlılık ve yine aynı şekilde operasyon süresince güvenlik görevlilerimize vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederiz.

Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bulunmalarını sağlamak maksadıyla teröristle mücadele faaliyetlerine kararlılıkla devam edilecektir.” 

YASAĞIN KALDIRILDIĞI SİLVAN’DA OLAYLAR ÇIKTI

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşanan terör olayları, açılan hendekler ve kurulan barikatlar nedeniyle 4 gün önce ilan edilen ve bugün akşam saat 17.30’dan itibaren geçerli olmak üzere kaldırılan sokağa çıkma yasağının ardından ilçede olaylar çıktı. Yasağın hemen ardından ilçenin çeşitli bölgelerinde bir araya gelen gruplar, yoğun çatışmaların yaşandığı Tekel, Feridun, Mescit ve Konak Mahallelerine doğru yürüyüşe geçti. Polis, gruplara zırhı araçlardan dağılmaları yönünde anons yaptı. Ancak grup, anonsa aldırış etmeden yürüyüşünü sürdürdü. Bunun üzerine polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiği grup, polise taşlarla karşılık verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 19:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0