banner102

Yangınların sebebi terör mü?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Kumluca’da terörden ziyade bir serada içeride temizlik yaparken malzemeler dışarıya çıkarılmış, ateşe verildiği iddia ediliyor. Onu araştırıyoruz. Oradan çıkmış genelde. Büyük ölçüde öyle" dedi.

Yangınların sebebi terör mü?
 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM’de gazetecilerin Antalya’daki yangınla ilgili sorusunu cevapladı. Eroğlu, yangını kontrol altına aldıklarını söyleyerek, “Bir problem yok, şu anda bitti. Her gün 15-20 yangın çıkıyor o gün 18 yangın vardı. En büyükleri Adrasan, Kumluca bir de Keşan Çanakkale. 3 tane çok güçlü, büyük yangın vardı bitirdik Allaha şükür. Yangından sonra alan ölçülecek ve yanan alan bundan sonra belirlenecek. Yanan bölgelerde Ağustos’un sonuna kadar toprak işlemesi yapılacak, Eylül Ekim ayında yeniden aynı yere ağaç dikilecek" dedi. Bakan Eroğlu, yangının çıkış nedeninin sorulması üzerine "Şu an belli değil araştırılıyor. Valilik, Emniyet araştırıyor" yanıtını verdi.

’Terör ihtimali var mı’ sorusu üzerine ise Eroğlu, “Kumluca’da terörden ziyade bir serada içeride temizlik yaparken malzemeler dışarıya çıkarılmış, ateşe verildiği iddia ediliyor. Onu araştırıyoruz. Oradan çıkmış genelde. Büyük ölçüde öyle” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2016, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0