banner102

Yangın bölgesinde vatandaşlar evlerini terk ediyor

Antalya’nın Kumluca ilçesinde dün başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle devam ediyor. Yangın dolayısı ile bir çok köy ve mahalle sakini yanlarına alabildikleri kadar eşya ile evlerini terk etmeye başladı.

Yangın bölgesinde vatandaşlar evlerini terk ediyor
 Antalya’nın Kumluca ilçesinde dün gece geç saatlerde kontrol altın alınan orman yangını sabah erken saatlerde yeniden başladı. Yangın, rüzgarın da şiddeti ile kısa sürede büyüdü. Yangında şu ana kadar yaklaşık 400 hektar alanın zarar gördüğü tahmin ediliyor. Diğer taraftan yangın dolayısı ile Antalya-Kumluca karayolu 5 saat trafiğe kapalı kaldı. Yangında havadan ve karadan bir çok itfaiye ekibi müdahale ediyor. Yangın için Antalya’ya yakın il ve ilçelerden bir çok takviye ekibi istendi. Sabah saatlerinde yangın bölgesine gelen Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Vali Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

VATANDAŞLAR MAHALLERİNİ TERK EDİYOR

Öte yandan rüzgarın etkisiyle bugün yön değiştiren yangın Sarıkavak, Üzümlü ve Toppaş mahallelerine sıçradı. Sarıkavak ve Toppaş mahallelerindeki vatandaşlar polisler ve itfaiye ekipleri tarafından tahliye ediliyor. Evlerini ve ürünlerini terk etmek istemeyen vatandaşlar, son dakikaya kadar evlerinin yanında beklemeye devam ediyor. Evlerinde bulunan eşyalarını araçlarına yükleyen bir çok vatandaş ise yangın bölgesini terk etmeye başladı. Vatandaşlar, yangında onlarca hayvanın telef olduğu ve evlerin yandığı belirtti. Öte yandan, Toppaş Mahallesi’ndeki yangına müdahale eden 5 itfaiye eri mahsur kaldı. Alevlerin içinde kalan itfaiye erleri son anda kurtarıldı. Üzümlü Mahallesi’nde alevlere yakın bölgede kalan vatandaşlar da ekipler tarafından kurtarıldı.

MENDERES TÜREL BÖLGEDE

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Şu anda Orman Genel Müdürümüz yangın komite merkezinin başında bulunuyor. Yangın mahallini havadan inceleme şansımız oldu. Değişen rüzgar yönü yangının her an başka bir noktaya taşınmasına neden oluyor. Hem büyükşehir belediyesine bağlı çalışanlarımızın hem de Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı arkadaşlarımız tarafından yangının en kısa sürede kontrol alınmasını bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2016, 19:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0