banner101

Vücutları şişen çocuklarının hastalığına çare arıyorlar

Gaziantep‘in İslahiye ilçesinde ikamet eden Okalin ailesin çocukları ismini duymadıkları hastalığa yakalandı.

Vücutları şişen çocuklarının hastalığına çare arıyorlar
 İslahiye Bahçeli Evler Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi no17' de ikamet eden Şehmuz Okalin ve ailesi, çocukların yakalandığı hastalıktan ve maddi imkansızlık nedeniyle zor günler geçiriyor. Aile reisi Şehmuz Okalin (34) inşaatlarda duvar ustalığı yaparak geçimini sağladığını, 2007 yılında bu hastalıktan 1 oğlunu 1 kızını kaybettiğini belirterek şunları söyledi:

"Çocuklarım kan hastası. Kanlarında pıhtılaşma oluşuyor, hastalığın belirtileri ayakta morluk ve şişme ile başlıyor. Hastalık en son evresinde kalbe geldiğinde, kalbi patlatıp hastayı öldürüyor. Çocuklarımın İzmir'de Dr. Behçet Uz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi edildi, bu tedaviye şimdiye kadar İslahiye Kaymakamlığı sadece yol parası yardımında bulundu, bunun dışındaki giderimi inşaatlarda çalışarak karşılamaya çalışıyorum, ama yetersiz kalıyorum. 8 aydır evimin elektriği kesik, okula giden çocuklarım sokak lambasının ışığında derslerine çalıştı. Elektrik dağıtım şirketine 8 bin TL. borcum var. Çocuklarımın tedavisini aksatmamak için elektrik borcunu yatıramadım. Bayramdan sonra İzmir’e gittim, çocuğumun tahlil sonuçları İtalya'dan gelecek, ancak maddi imkansızlığım ellimi kollumu bağlıyor. Büyük kızım bu hastalıktan sol gözünü kısmen kaybetti, ancak ilaçlarla hastalığı 18 yaşına kadar durdurduk. Küçük kızım için aynı şeyleri söylemeyeceğim, tedavi etmesek kolunu kaybedebilir. Buradan Devlet büyüklerimden çocuğumun sağlığına kavuşması için yardım ellerini uzatmalarını bekliyorum. Benim çocuklarımın hastalığı normal bir hastalık olsa idi burada ya da Gaziantep'e tedavi ettirirdim ve bu sıkıntıları çekmezdim. Son olarak, ben burada Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Gaziantep Valiliğine seslenmek istiyorum. Bugün 2015 yılındayız, çokçuklarımla karanlıkta kalıyoruz. Çocuklarımın tedavisi için geçinemez hale geldik."

Şehmuz Okalin, Gaziantep Valisine, İslahiye Kaymakamına, İslahiye Belediye Başkanına seslenerek, "Çevrenizi iyi araştırın, arka mahallelerde neler oluyor bir baksınlar" dedi.

Şehmuz Okalin'in kızı Mizgin ise, 4 sınıfa gittiğini, ancak evlerinde borçtan dolayı elektriğin kesik olduğunu ve bu nedenle ders çalışamadığını ifade ederek, "Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, bizim elektriğimiz açılsın" dedi.

Anne Safiye Okalin de, "Çocuklarımızın tedavisi için hayırseverlerden bir yardım bekliyoruz. 4 çocuğum var, Allah onları bize bağışlasın, fenalaştıklarında yatağa düşüp elleri ayakları tutmaz hale gelince, 'anne bizim neyimiz var, biz neden böyleyiz? diyorlar" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0