banner102

Ve Ordu-Giresun Havalimanı açıldı!

Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptı.

Ve Ordu-Giresun Havalimanı açıldı!
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ordu-Giresun Havaalanı açılış töreninde yaptığı konuşmada muhalefet partilerini hedef aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu açıkladığı yeni vizyon projesi nedeniyle eleştiren Davutoğlu, "Çıkmış Kılıçdaroğlu Türkiye'yi merkez ülke yapmaktan bahsediyoruz. Bizim gerçekleştirdiklerimizi onlar yeni hayal ediyor. Onlar hayalleriyle, biz dünyayla yarışıyoruz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Karadeniz'in dağları gibi vakur Ordulular, Giresunlular, hepinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Allah'ın selamı üzerinize olsun. Bugün burada sadece Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılışını yapmıyoruz, burada bir aşkın, bir sevdanın tarihini yazıyoruz. Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'un fethine giderken madem ki denizden gidemiyoruz, gemileri karadan yürütelim demişti. Sayın Cumhurbaşkanımız da Orduluları, Giresunluları memnun etmek için madem ki havalimanı için yer lazım denizin üzerine havalimanı yaparız dedi. Ordulular, Giresunlular adına Sayın Cumhurbaşkanımıza öncelik ettiği proje için kendisine teşekkür ediyorum. AK Parti'nin mega projeleri hayata geçtikçe, Sayın Kılıçdaroğlu da kendince hayaller, mega hayaller kurmaya başladı ama fark şu biz hayalleri gerçek yaparız, o sadece hayal kurar. Bir kalemde mega projelerimizi anlatalım da cümle alem şahit olsun. Bir, dünyanın en büyük havalimanı İstanbul'da inşa ediliyor. Yılda 150 milyon yolcu kapasiteli. Kim inşa ediyor? Şimdi, yine duysunlar, iki dünyadaki en uzun tüneli, asma köprü, 3. köprüyü inşa ediyoruz. Karadeniz'le Marmara'yı birleştiren ikinci boğaz niteliğindeki Kanal İstanbul'un proje çalışmaları hızla devam ediyor. Dünyada ilk kez üç katlı tünelle iki kıtayı birleştiriyoruz İstanbul'da. Marmaray'la, Avrasya Tüneli'yle Asya ile Avrupa'yı kim birleştirdi. Kılıçdaroğlu yeni keşfediyor coğrafyayı. Diyor ki, 'Türkiye Avrasya'nın merkezi'. Sen coğrafya dersini yeni almışsın, biz o merkezleri birleştiriyoruz. Çalıntı fikirlerle 'Türkiye merkez ülke' diyor. Biz onları yazdık, inşa ettik. Aramızdaki fark şu; biz tarih yazıyoruz, o arkadan takip ediyor" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, "Madem Ahmet Hoca diyorsunuz, buna biraz daha coğrafya dersi verelim mi? Dünyanın en uzun çift tüplü ikinci tünelini Ovit'te inşa ediyoruz. Dünyanın en uzun bir seferde delinen 5. tüneli olan Mavi Tüneli kim inşa etti. Ankara-Gerede arasında dünyanın en uzun içme suyu tünelini inşa ediyoruz. Anavatanla yavru vatanı su tüneliyle, suyu birleştirip anavatanı yavru vatanı kim birleştiriyor. Bunların hepsi mega proje, bunları hayal bile edemezler, ama biz bunları gerçekleştiririz. Bugün burada dünyada 3. deniz üzerindeki havalimanını inşa ettik. Kim yapıyor? Rize'de de aynı yöntemle deniz üzerinde havaalanı inşa edeceğiz. Çünkü bizim sevdamız var. Bizim cumhurbaşkanımızdan devraldığımız sevda ilmik ilmik işlenmiştir. Gelecek hafta da Hakkari Yüksekova'da havaalanı açacağız. Biz iktidara geldiğimizde 26 havaalanı var, şimdi 53 havaalanı var. Ordu-Giresun 54. havaalanı. Türkiye'yi kuzeyi güneyi, doğusu batısıyla birbirine bağlıyoruz. Şu al bayraklar ne güzel göründü. Bütün hedefimiz Türkiye'nin her yerine al bayrağı taşımak, dünyanın her yerine al bayrağı götürmek, davamız bu" şeklinde konuştu.

“ONLAR HAYALLERİYLE, BİZ DÜNYAYLA YARIŞIYORUZ”
"Türkiye'nin her bir yanını havalimanlarıyla donatıyoruz" diyen Davutoğlu, "Artık Türkiye her yere ulaşabilen, her yerden de kendisine ulaşılan bir ülke haline geldi. Türkiye merkez ülke oldu, merkez ülke. Bu bizim iddiamız. Sayın Cumhurbaşkanımızın olağanüstü hamleleri üzerinde yeni bir geleceğe hep beraber yürüyoruz. Şimdi adım adım duble yolları otoyola çeviriyoruz. Cumhurbaşkanımıza ve onun emanetlerine sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Peki sandık emanetine kim sahip çıkacak?" diye sorması üzerine kendisini dinleyen kalabalıktan 'Biz' karşılığı geldi. Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:
"Sizden bir destan bekliyoruz. Çıkmış Kılıçdaroğlu Türkiye'yi merkez ülke yapmaktan bahsediyoruz. Bizim gerçekleştirdiklerimizi onlar yeni hayal ediyor. Onlar hayalleriyle, biz dünyayla yarışıyoruz. Dünyayla yarışan kudretli bir devletin vatandaşları olmaktan memnun musunuz?"

Lojistik merkezler kurduklarına dikkati çeken Davutoğlu, "Lojistik merkezler yeni akıllarına gelmiş. Türkiye'de 20 lojistik merkezle demiryollarını, deniz ulaşımını ve havalimanlarını birbirine bağlayacağız. Bu bir hayal değil, bu bizim gerçekleştirdiğimiz, yazdığımız bir tarih. Bu tarihe şahit misiniz? Türkiye'nin merkez ülke olduğuna şahit misiniz? Bütün bu mega projeleri kim yaptı? Allah şahit bu ülke, millet için daha çok büyük hizmetlere, yola bu inançla çıkmışız. 2023'e kadar bütün bu mega projeleri hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kendisini dinleyen kalabalıktan "Kıskananlar çatlasın" seslerinin yükselmesi üzerine Davutoğlu, "Kıskananlar birer birer değil dörder dörder çatlıyorlar. Bir tanesi yetmiyor diyorlar ki dördünüz biraraya gelin. CHP, MHP, HDP, arkalarında paralel çete dördü bir araya gelip üniversite sınavındaki gibi zannediyorlar. Dördünüz biraraya gelin diyor üst akıl, şu bir tane doğruyu, elif gibi doğru AK Parti'yi götürün diyorlar. Biz ne diyoruz, siyasette bu böyle değil, elif gibi doğru AK Parti siyasette dört yanlışı birden götürür diyoruz. 7 Haziran'da bunu ispat edecek miyiz? Ordu ve Giresun'dan yeni bir tarihi destan yazıyor muyuz?" dedi.

"SİVİL ANAYASA İÇİNDE BAŞKANLIK SİSTEMİ DAHİL HER KONUYU ELE ALACAĞIZ"
Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bakın ben meydan okudum, birinci parti olmazsak ben başka arkadaşıma devrederim, siz ne yaparsınız diye sordum, birer birer kıvırttılar. Kılıçdaroğlu 'oyum düşmezse istifa etmek', Bahçeli 'Ben oyumu kaybetmezsem bırakmam' dedi, 12 seçim kaybetmiş hala koltuğunda. Diğeri 3-4 seçim kaybetti hala koltuğunda. Çünkü bunların meselesi koltuk meselesi koltuk. Bizim meselemiz millet meselesi. Demirtaş bir adım öteye gitti, iki şey söyledi. Demirtaş'a cevap vermek farz oldu. Deki ki, 'Ben bırakırım ama eğer barajın altında kalırsam, başarısızlığım benden kaynaklanırsa bırakırım'. Böyle genel başkan olur mu? Genel başkan dediğin başarının da başarısızlığın da sorumluluğunu üstlenir. Seçim neticesi ne olursa olsun biz sorumluluğu üstleniyoruz. O küçük aklı, zayıf ahlakıyla kendisi gibi zannediyor diyor ki 'Sayın Davutoğlu kazansa bile başkanlık sistemi gelecek ve koltuğu bırakacak'. Behey gafil buradan sesleniyorum, bizim siyaset anlayışımız sizin anlayışınız gibi değildir. Biz, siyaseti koltuk meselesi olarak görmeyiz. Beyannamede zikrettiğimiz gibi inşallah bütün bu hizmetlerin üzerinde, başarıların üzerinde başarıların en büyüğünü gerçekleştireceğiz ve yeni sivil bir anayasa yazacağız. Tamamıyla milletten gelen ve o sivil anayasa içinde başkanlık sistemi dahil her konuyu ele alacağız. Hiçbir önyargı olmadan, Türkiye için en doğru ne yapılması gerekiyorsa bunu yapacağız çünkü bizim meselemiz koltuk meselesi değil, ezeli ve ebedi bir davanın neferleriyiz. Biz yola çıkarken, Türkiye, ülkemiz, milletimiz için doğruysa hiçbir koltuğu arkamızda bırakırken gözümüzle dönüp bakmayız bile bakmayız, çünkü bizim meselemiz önce ahlak, erdem, hikmet sonra siyaset."  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ''BUGÜN OLMAZ DENİLENİN OLDUĞU, YAPILAMAZ DENİLENİN YAPILDIĞI, BİTMEZ DENİLENİN BİTİRİLDİĞİ BİR GÜN''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bugün olmaz denilenin olduğu, yapılamaz denilenin yapıldığı, bitmez denilenin bitirildiği bir gün" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine denize dolgu bir havalimanını da Trabzon ve Artvin'in Ardeşen-Pazar ilçeleri arasına yapılacağı müjdesini verdi.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı. Törenin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ordu ve Giresun için tarihi bir gün olduğunu belirtti.

"Bugün olmaz denilenin olduğu, yapılamaz denilenin yapıldığı, bitmez denilenin bitirildiği bir gün" diyen Erdoğan, "Bugün Ordu-Giresun Havalimanımızın açılışını yaptığımız gün. Gözün aydın olsun Ordu, gözün aydın olsun Giresun, gözün aydın olsun Karadeniz" diye konuştu.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın her iki şehire, bölgeye ve Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başbakanlığım döneminde Sinop'ta havalimanı yoktu, çalışmıyordu. Sinop Havalimanı'nın bitirdik, açtık. Ardından Kastamonu'da yoktu, onu da açtık. Aynı şekilde Samsun Havalimanı'nı hamd olsun açtık, şimdi mutluyuz zira Ordu-Giresun Havalimanı'nı açıyoruz. Trabzon'da havalimanımız vardı. Az önce değerli Başbakanımızın da ifade ettiği gibi proje aşaması bitmiş, aynen denize dolgu bir havalimanını da Artvin-Trabzon arasında Ardeşen-Pazar arasına yapacağız. Dolayısıyla artık bu millete efendi olmanın değil hizmetkar olmanın hazzını duyuyoruz, bu eserlerle. Biz bu yola çıkarken bu duyguyla, anlayışla çıktık ve kurusıkı atarak değil hizmetle çıktık. Biz şuna inanıyorduk, 'Hayrun nas men yevfeun nas.' İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır. Bizim derdimiz buydu" ifadelerini kullandı.

"AŞK HER KİŞİNİN İŞİ DEĞİL ER KİŞİNİN İŞİ"
"Biz bu milletin hizmetkarıyız, efendisi değil" diyen Erdoğan, "Bu havalimanının Ordu ve Giresun'daki işlevi çok önemli. Artık benim vatandaşım burada yarım saatlik mesafede arabasına atlayacak havalimanına gelecek. Yolları kısa ettik ve Türkiye genelinde öyle bir noktaya gelecek ki İnşallah halkımız 'acaba ben filanca yere nasıl ulaşırım' endişesinden çıkacak. Ben 2 saate rahatlıkla buradan çıkıp İstanbul'daki evime ulaşırım. İstanbul'dan çıkar Ordu'daki, Giresun'daki evime ulaşırım. Nerelerden nerelere geldik değil mi?" şeklinde konuştu.

AK Parti iktidara geldiğinde Samsun-Sarp arasının yüzde 35'inin yapıldığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tamamlayan biz olduk. Ferhattık biz, siz Şirin. Ha burada bir şey söyleyeyim. Son zamanlarda baktım ki Kılıçdaroğlu da sık sık anlatmaya başladı. Öğrenmiş, bir şeyler daha öğrenecek ama daha çok öğrenmesi lazım. Öyle aşk her kişinin işi değil er kişinin işi. Aşk kişinin sevdiğinde yok olmasıdır. Bunların böyle bir şeyi oldu mu bugüne kadar? 97-98 yılları işte geçenlerde televizyonlarda izliyoruz, aman ya Rabbi. Yaşadık olanları izlemeyi bırak Sosyal Sigortalar Kurumu'nun hastaneleri önünde ne çileler çektiğimiz bilmiyor muyuz, kar eden bir kurumun ne hallere getirildiğini bilmiyor muyuz?"

"MÜSLÜMAN BİR SOKULDUĞU YERDEN BİR DAHA SOKULMAZ"
"Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz" diyen Erdoğan, "Bu oyunu bozmaya mecburuz. Bu oyuna gelmeyeceğiz. 2002 ve öncesinin Türkiyesi'nde Ordu ve Giresun için denizin içinde bir havalimanı inşa edilmesi hayal bile edilemezken bugün hamdolsun bunu gerçekleştirdik. Göreve geldiğimizde Türkiye'de 26 havalimanı vardı bugün 54'ncüsünü açıyoruz. Bu dertte olmayı gerektirir, aşk budur işte, sevda budur. Sevdanız varsa bunları yaparsınız yoksa yapamazsınız" ifadelerini kullandı.
2002 yılında bölünmüş yolların uzunluğunun 6 bin 100 kilometre olduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz buna 17 bin 600 kilometre yol ilave ettik. 6 bin 100 kilometreyi 79 senede yaptılar. Biz 17 bin 100 kilometreyi 12 senede yaptık. Fark bu. Hızlı trenin adını bilmiyorlardı, bunu öğrendiler. 12 yılda Türkiye'nin ulaşım alt yapısında adeta bir devrim gerçekleştirdik. Hızlı tren hatlarının uzunluğu şu anda bin 213 kilometreye uzadı. Bugün bu havalimanıyla birlikte özellikle hava taşımacılığında attığımız adım bir rekor. Ben Ulaştırma Bakanım Binali Bey'e o zaman 'Havalimanı taşımacılığı elit bir çevrenin taşındığı değil tüm halkın rahatlıkla gidebileceği bir hale gelmesi lazım yani havayolu halkı yolu olmalıdır' demiştim ve sağ olsun Binali Bey üstün bir gayretle havalimanlarının halkın yolu olması için havalimanlarının sayısı süratle artırmaya ve önümüze bunları getirmeye çalıştı."

"DİK DURACAĞIZ, DİKLEŞMEYECEĞİZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz yola çıkarken ne demiştik? Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Şunu da bilmenizi istiyoruz. Biz Allah'tan başka kimsenin huzurunda eğilmedik, eğilmeyiz" dedi.

Önümüzdeki hafta AK Parti iktidarı dönemindeki 29'uncu havalimanı olan Hakkari Havalimanı'nı Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte açacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2 yıl tehirle açacağız. Peki niye 2 yıl tehir oldu? Bölücü terör örgütünün engellemeleriyle oralardaki müteahhitler kaçarak, iş makinaları yakılarak maalesef iş bu noktaya geldi. Biz bölücü terör örgütünün desteklemiş olduğu partiye rağmen Hakkari Havalimanı'nı bitiriyoruz. Şimdi çıkıyorlar ne diyorlar? Demokrasi. Bunların demokrasiyle falan alakası yok. Van'da musluklardan kan akıtıyorlar. Onların belediyesinin olduğu yer. Tabii ciddi eleştiriler gelmeye başlayınca geçen hafta Van'a gittiğimde baktım ki musluklardan kan akma olayı bitmiş. Şimdi su akıtıyorlar. Yani söylenmese bunlar devam edecekler. Çamur aksın anladık da ama kan akması anlaşılır gibi değildi. İstanbul'da Giresunlu, Ordulu hemşehrilerim çoktur, bilirler. İstanbul'a belediye başkanı olduğum zaman çamur, su da akmıyordu sadece ses geliyordu, 'tıss' diye. Ama biz öyle adımlar attık ki 180 kilometre mesafeden İstanbul'a su getirdik. O gün bugündür İstanbul'da su sorunu yok. Zira bizim zihniyetimizde hizmetkar olmak var, eserin en güzelini yapmak var ve biz bunları yaptık. Şu anda ülkemizde Hakkari ile birlikte 55 noktaya ulaşacağız. İnşallah 2023 yılına kadar 60 havalimanına çıkacağız. 

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0