Uzmanlar Anne Babaları Uyardı!

Termometreler eksi 22'yi gösterirken çocuk hastalıkları uzmanları uyarıyor. Bebek ve erişkin cildi arasında yapısal ve fonksiyonel olarak önemli farklar bulunuyor.

Uzmanlar Anne Babaları Uyardı!
banner98
Termometreler eksi 22'yi gösterirken çocuk hastalıkları uzmanları uyarıyor. Bebek ve erişkin cildi arasında yapısal ve fonksiyonel olarak önemli farklar bulunuyor. Cildin dış ve orta tabakasının bebeklerde daha ince olduğu bu sebepten soğuk havalarda ebeveynlerin daha dikkatli olmaları gerektiği belirtiliyor.

Kars Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Yunus Yılmaz, soğuk havalarda bebeklerin cildinin korunmasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, bir bebeğin en hassas noktasının cildi olduğunu söyledi.

Bu çerçevede, bebek derisinin elastin liflerinin doğumdan sonra gelişmeye başladığını ve erişkine benzer yapıya ancak 3 yaşında ulaştığını hatırlatan Uz. Dr. Yılmaz. "Bu nedenle bebek cildi çok daha hassastır. Aynı zamanda iritasyon ve fiziksel hasara çok daha kolay maruz kalan bebek derisinde temizlik ürünlerini seçerken bu özellikler göz önünde bulundurulup yumuşak formüllü olanlar tercih edilmelidir. Bir bebeğin gözleri saçı ve derisi çok hassastır. Yeni doğanların gözyaşı salgıları henüz başlamadığından zararlı maddelere karşı gözleri savunmasızdır. Örneğin karlı havada kar taneleri direk gözle temas ede bilir." dedi.

BEBEĞİ SOĞUKTAN KORUYAYIM DERKEN İSİLİK VE EGZAMA YAPMAYIN!

Kış aylarında dikkat edilmesi gereken noktalara değinen Uz. Dr. Yılmaz, "Seçeceğiniz giysiler mutlaka pamuklu olmalıdır. Ortamın ısısı ve nemi de bebeğinizin cildini etkiler. Ortamın ısısı 19 - 24 C arasında, nemi ise yüzde 40 -50 arasında olmalıdır. Soğuk kış günlerinde bebeğinizin cildini soğuk hasarına karşı korumalısınız. Açık havaya çıkmadan yüzüne koruyucu krem kullanmalısınız. Kış aylarında soğuk alerjisi olanlarda egzamaya karşı çinkolu ürünler tercih edilmelidir. Soğuk alerjisinde bebeğinizin cildinde kızarıklık, pullanma ve sulanma gözlersiniz. Bebek cildinin sağlığında beslenme de önemli rol oynar. Bebeklere yeterli sıvı verilmeli, asitli, alerjenik gıdalar (narenciye, fındık, fıstık, ceviz, bal) verilmemelidir. Yaşa göre beslenme kurallarına dikkat edilmelidir. Asitli, alerjen gıdalar bebeklerde pişiğe de neden olur. Kış aylarında bebeklerinizi soğuktan korumak için üst üste yünlü, polar giysiler giydirirseniz, isilik ve egzamadan kurtaramazsınız. Yine kış aylarında bebeklerinizi haftada 3 kez den az yıkamayınız. Yıkadığınız ortamı 30 C'ye kadar ısıtıp banyodan sonra 2 saat içinde ısıyı yavaş yavaş azaltırsanız, bebeğinize kışın da temiz ve sağlıklı bakabilirsiniz." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0