banner101

Üniversitede şok iddia!

Eğitim ve Bilim Emekçileri SendikasıTunceli Şubesi tarafından, Tunceli Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak çalışan Z.Ö.’nün erkek öğrencilere fiili livatada bulunduğu ileri sürüldü.

Üniversitede şok iddia!

Eğitim-Sen Tunceli Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Tunceli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yeni Türk Dili Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Z.Ö.’nün bulunduğu pozisyonu ve hiyerarşiyi kullanarak derslerini yürüttüğü bazı erkek öğrencilere fiili livatada bulunduğu ileri sürüldü. Eğitim Sen Tunceli Şubesi tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Tunceli Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak çalışan Z.Ö’nün derslerini yürüttüğü bazı öğrencilere, bulunduğu pozisyonu ve hiyerarşiyi kullanarak “fiili livata” uyguladığı iddia edilmiştir. Daha sağlıklı bir soruşturma yürütülmesi açısından olay öğrenildiğinde açığa alınması gerektiği düşünülen ilgili şahıs hakkında başlatılan ilk soruşturma, öğrenciler dilekçelerini geri çektikleri ya da çektirildikleri için kapatılmıştır. İtirazlar üzerine soruşturma yeniden açılmış ve komisyon değiştirilerek farklı bir soruşturma komisyonu kurulmuştur. Yeni kurulan komisyonun gerçek anlamda YÖK disiplin yönetmeliğini uygulanıp uygulanmayacağı merak konusudur. Üniversitede yaşanan bu ve benzeri olayların takipçisi olacağımızı üniversitemize ve kentimize sahip çıkacağımızı ve alınacak kararları yakından izleyeceğimizi basının ve kamuoyunun bilgisine sunarız.” 

Öte yandan il dışında bulunan Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ise yaptığı açıklamada bahsi geçen öğrencilerden H.Ö.’nün dilekçeyle rektörlüğe başvurduğunu belirterek, "Dilekçeyle başvurulması üzerine iddiaları araştırmaları için iki rektör yardımcısı ile bir dekan vekilini görevlendirdim. Öğrencinin soruşturma sürerken dilekçesini geri çekmesi üzerine komisyon sonuç raporunda şikayetçinin dilekçesini geri çekmesi nedeniyle ceza önermedi. Bu duruma rağmen Yrd. Doç. Dr. Z.Ö.’yü bölüm başkanlığından alarak yerine başka bir atama yaptık. Bunun yanı sıra yeni bir soruşturma komisyonu kurduk. Komisyon şu anda incelemelerini sürdürüyor" dedi.
Yaşanan olayla ilgili Tunceli Cumhuriyet Savcılığı tarafından da soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2014, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0