Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı’nda Önemli Eğitim Paneli

Nükleer santral inşasında çalışacak personelin eğitim alması hayati önem taşıyor. Nükleer santral projelerinde binlerce kişinin çalışması öngörülüyor ve her bir kişinin güvenlik için belirli eğitimleri alması gerekiyor. Türkiye’de kurulması planlanan üç nükleer santral projesinde gerek inşaat gerekse de ekipman üretimini denetleyecek personelin alacağı eğitimler için hazırlık yapılması gerekiyor. Bu konuda örnek olması için Amerika ve Kanada’da kanunen zorunlu olan Nükleer Denetim Personeli Eğitimi hakkında bilgilendirme 5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı’nda yapılacak

Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı’nda Önemli Eğitim Paneli
banner98
 Nükleer sanayideki en son gelişmelerin paylaşılacağı 5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı, Türkiye’deki nükleer santrallerde çalışacak denetim personelinin gerekli donanımı kazanması için rol model olacak bir eğitim çalıştayına ev sahipliği yapacak. “Amerika ve Kanada’da kanunen zorunlu olan Nükleer Denetim Personeli Eğitimi, Sınavı ve Belgelendirilmesine Genel Bakış” isimli çalıştay, Türkiye’deki nükleer santrallerde çalışacak personelin deneyim kazanması için atılacak önemli bir adım olarak tanımlanıyor.

Nükleer tesislerin ve tesislere ilişkin parçaların, elemanların ve ekipmanların üretimi,

kurulumu, faaliyete geçirilmesi ve işletilmesi süreçlerinde yönetim, üretim

ve denetim faaliyetlerinde bulunacak her personelin alması gereken bu eğitim, görev ve sorumluluk alanlarının tespit edilmesi için büyük önem taşıyor.

V. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Nükleer Mühendisler Derneği Başkanı Dr. Erol Çubukçu, Türkiye’de henüz kurulmuş bir nükleer santral olmadığı için bu santrallerde çalışacak personelin sistemi tanıması ve deneyim kazanması için bu eğitimlerin çok faydalı olacağını belirtti. Amerika ve Kanada’da bu eğitimler olmaksızın hiç bir personelin nükleer projelerde denetim alanında çalışamadığını ifade eden Çubukçu, Türkiye’deki santrallerde çalışacak personelin alması gereken eğitimler üzerinde de çalışıldığını bildirdi. Bir santralin inşası süresince yaklaşık 1000-1500 denetim personelinin çalıştığını açıklayan Çubukçu, tüm bu personelin eğitim almasının zorunlu olduğunu vurguladı.

Pullman İstanbul Convention Center’da 6-7 Mart 2018 tarihinde gerçekleşecek 5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi hakkında detaylı bilgi almak için www.nuclearpowerplantssummit.com internet adresi ziyaret edilebilir.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0