banner101

Uludağ Üniversitesi ve Bursa Polisi Sokaktaki Korkuyu Araştırdı

Bursa Polisi ve Uludağ Üniversitesi sokaktaki korkuyu bilimsel projeyle araştırdı.

Uludağ Üniversitesi ve Bursa Polisi Sokaktaki Korkuyu Araştırdı
Bursa Polisi ve Uludağ Üniversitesi sokaktaki korkuyu bilimsel projeyle araştırdı. Gerçek suçlarla toplum tarafından algılanan suçlar arasındaki farkı ortaya koyması hedeflenen, "Korku sende çare hepimizde projesi" tamamlandığında Bursa Polisi suç ve suçlulara karşı bilimsel mücadele etmiş olacak. Bu kapsamda 30 mahallede 3 bin kişi ile yüzyüze görüşüldü ve projenin sonuçları en kısa sürede Uludağ Üniversitesi tarafından raporlanacak.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin nisan ayında ortak başlattığı projede büyük mesafe alındı. "Korku sende, çare hepimizde" isimli proje kapsamında Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde suç istatistiklerine göre seçilen 30 mahalleden 3 bin kişiyle görüşmeler yapıldı. Toplum Destekli Polislik Müdürlüğü demirbaşında bulunan 30 adet internet bağlantılı tablet bilgisayarlarla üniversite öğrencileri yüz yüze görüştü. Projeye Uludağ Üniversitesi'nde görevli 2 akademisyen, 1 sosyolog, 1 arşiv uzmanı ve 4 toplum destekli polis katıldı.

Bursa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, "Bu proje Türkiye'de bir ilk olması açısından son derece önemli. Diğer kamu kuruluşlarına da örnek olmasını istiyoruz. Daha önce kendi içimizde bu tarz çalışmalar yapıyorduk. Bu çalışmaları üniversiteyle beraber yapmak hem projenin objektif olmasını, hem de bizlerin aydınlanmasını sağladı. Gerçek suçlarla toplum tarafından algılanan suçların farkını ortaya koyacağımıza inanıyoruz. Bu çalışmayla vatandaşın bizlerden ne gibi talepleri olduğunu da anlamış olacağız" dedi.

Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Yöneticisi Prof. Dr. Serpil Aytaç da, "Bu çalışma, kapsamı, içeriği ve uygulama yöntemleri açısından Türkiye çapında yapılan ilk çalışmadır. Bu proje üzerinde uzun süredir çalışıyoruz. Şu ana kadar çok iyi yol kat ettik. Bu proje şu an için bir yıllık bir çalışma. Amacımız suçu önleyici tedbirleri almak ve bunu da emniyet teşkilatıyla birlikte ilmi metotlar ışığında gerçekleştirmektir. Bu yüzden halkın içine girip anket yaptık. Bu konuda halkın ne düşündüğü ve emniyet teşkilatından ne beklediğini görmüş olacağız" diye konuştu.
Elde edilen bulgular şimdi dijital ortama kaydedilecek ve analizi yapılacak. Yıl sonunda proje raporlandığında mağdur olma riskinin kadın ve erkeklerdeki farklılaşması ortaya konulacak, toplumda algılananla gerçekte yaşanan suçlar arasındaki fark de tespit edilmiş olacak.
Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2014, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0