Uğur Işılak: ‘Başka bir liderin ismini koyun, uymuyor’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık problemleri için katılamadığı Kayseri mitingi öncesinde alanı dolduranları ‘Dombıra’ isimli şarkı ile coşturan sanatçı Uğur Işılak, “Bu şarkıda o sözlerden Recep Tayyip Erdoğan ismini kaldırın, başka bir liderin ismini koyun, uymuyor” dedi.

Uğur Işılak: ‘Başka bir liderin ismini koyun, uymuyor’
banner98

Sanatçı Uğur Işılak, ABD’den bir gazetecinin geldiğini ve seçimlerde meydanları dolaştığını anlatarak,

“Bana, ‘Seçimleri takip ediyorum. Meydanlarda bu şarkı kadar hiçbir şarkı tutulmuyor’ dedi. 'Ehline yapıldığı için, adamına yapıldığı için. O sözlerden Recep Tayyip Erdoğan’ı kaldır, uymuyor' dedim. Eserin samimiyetle yapılması ve o lidere muhabbet duyan biri tarafından yapılması lazım ki gönüllerde yer etsin. Bana dediler ki, ‘Sen sanatçının adını kirlettin.’ Bir politikacıya eser yaptığımdan dolayı sanatçılık adını kirletmişim. Hiç öyle düşünmediğimi söyledim. Ben bir politikacıya, bir genel başkana eser yapmadım. Ben bir dava adamına eser yaptım. Aradaki fark bu. Sanatçılık unvanını kirletmede bir duralım.

Bu hadiseye gelince Taksim Meydanı'nda polise taş atarsan o unvan kirlenir, esnafın camını indirenlere destek olursan sanatçılığını kirletirsin, polise, askere dil uzatırsan sanatçılığını kirletirsin. Ben bunların hiçbirini yapmadığım için rahatım. Başbakanımızın 200 yıldan beri sesi kısılan bir milletin sesini yükseltmek için sesi kısıldı. En gür seda ile konuşurken sesi kısıldı. Önemli değil, bizler onun sesiyiz. Türkiye onun sesi. 30 Mart’ta bunu göstereceğiz. 30 Mart büyük oyunu bozma günü inşallah. Bir insanın parti görüşü ne olursa olsun, memleketini seven bu oyunu bozar. Bu oyunu bozmanın yolu da uzun adamı desteklemekten geçiyor. Biz onun şahsını değil, şahsiyetini sevdik. Kendinden çok bizi düşündüğü için sevdik. Birileri hırsız, yolsuz diyor. Onlara toplu olarak teşekkür edelim. Onlar öyle dedikçe biz kenetleniyoruz. Dev olduk, milyonlar olduk, sadakatimiz artıyor. İyi ki onlar var” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0