Twitter'a ceza resti!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 'Twitter’a 150 bin liralık ceza kesildi. Bu Amerika’daki merkezine gönderildi. Şimdi 30 gün süresi var. Bu tebligat süresi galiba doldu. Bundan sonra gelişmelere göre hangi adımlar atılması gerekiyorsa onları da atacağız' dedi.

Twitter'a ceza resti!
banner98
 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TCDD Kule Restoran’ da basın mensupları ile biraraya geldiği kahvaltıda soruları cevapladı.

Bakan Yıldırım, yaptığı açıklamada Twitter’a 150 bin liralık ceza kesildiğini belirterek, “Twitter veya benzeri içerik sağlayan sosyal medya kuruluşlarının ülkemizdeki faaliyetlerinde ülkemiz yasalarının uygun iş yapmaları esastır. Buna uymayan Türkiye Cumhuriyeti yasalarında öngörülen hususlara hassasiyet göstermeyenlere gerekli yaptırımlar gerekli uygulamalar olacak. Bundan sonrada aynen devam edecek. Bizim esas olan kapatmak, cezalandırmak, yayın yapmasını engellemek değil ama yasalar içerisinde iş yapmasını sağlamak ana gayemiz. Bu yüzden de yeni bir uygulama getirdik. Uygulanamayan yasaların, mahkeme kararlarının uygulanmamasına karşılık parasal ceza yoluna gitmeye başladı. Twitter’a 150 bin liralık ceza kesildi. Bu Amerika’daki merkezine gönderildi. Şimdi 30 gün süresi var. Bu tebligat süresi galiba doldu. Bundan sonra gelişmelere göre hangi adımlar atılması gerekiyorsa onları da atacağız. Vazgeçmemiz söz konusu değil, herkes Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uymak mecburiyetinde. Burada iş yapmak, Türkiye’de ticaret yapmak, hizmet veren herkes Türkiye’nin yasalarına göre iş yapmak durumundadır.” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2016, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0