banner102

Türkiye’nin ilk yerli TIR’ı satılığa çıkarıldı

Vanlı İsmail Mescioğlu tarafından imal edilen Türkiye’nin ilk yerli TIR’ı satılığa çıkarıldı.

Türkiye’nin ilk yerli TIR’ı satılığa çıkarıldı
 Tuşba ilçesinin Abdurrahmangazi mahallesinde ikamet eden servis şoförü İsmail Mescioğlu, imkansızlığın içinde ilk yerli TIR’ı üretti. Arabalara olan özentisi ve özellikle dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Bir babayiğit çıksa da ilk yerli otomobilimizi üretse" sözünden cesaret alarak Türkiye’nin ilk yerli TIR’ını yaptığını belirten Mescioğlu, “Arabalara özentim çoktu. O süreçte Sayın Erdoğan’ın ‘Bir babayiğit çıksa da ilk yerli otomobilimizi üretse’ sözü benim için cesaret oldu. Ben de böyle bir şey tasarladım. Yaklaşık bir yıl boyunca cumartesi ve pazar günleri çalıştım, biçtim, uğraştım ve sonra bu hali aldı. Sonra ‘Neden Türkiye’nin bir yerli TIR’ı olmasın’ diye düşündüm ve bu şekilde meydana geldi” dedi.

Büyük umutlarla yaptığı TIR’a hiçbir yetkili veya kuruluşun sahip çıkmadığını ve emeğinin boşa gitmemesi için son çare olarak TIR’ı satmaya karar verdiğini ifade eden Mescioğlu, “TIR’ı satmamın nedenlerden biri; bize bir fikir verecek, bize destek olacak ve yol gösterecek birini bulamadım. Bunun üzerine emeğimiz heba olmasın ve masraflarımızı karşılamak amacıyla önce TIR’ı bir büfe olarak kullanmayı düşündüm, sonra bir köfteci dükkanı olarak değerlendirmeyi ya da festivallere katılmayı düşündüm ama bunların hiçbirini yapmadım. Son çare olarak TIR’ı satmaya karar verdim” diye konuştu.

“ ÜLKEMİZDE TIR’I DEĞERLENDİRECEK BİR BABAYİĞİT YOK MU”
TIR’ı satışa çıkartmaktan dolayı üzüntülü olduğunu vurgulayan Mescioğlu, “Bazı siyasetçilerimizden ‘bunu yapacak, bunu söyleyecek, buna cesaret edecek babayiğitler yok mu?’ şeklinde söz duyuyoruz. Bende buna örnek olarak buradan sesleniyorum, bunu satın alacak ve bunu değerlendirecek bir babayiğit yok mu ülkemizde?” dedi.

“TIR HAYALDİ GERÇEK OLDU, GERÇEK İSE YALAN OLDU”
Kurduğu tüm hayallerin boşa gittiğini ve umudunun kırıldığını anlatan Mescioğlu, “TIR hayalimdi gerçek oldu ama gerçekleştikten sonra bir şey yapamadığım için de yalan oldu. Bize de Ali Ağaoğlu gibi bir babayiğit denk gelirse, biz de seviniriz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0