banner101

'Türkeş'lerin berberi artık balıkçı traş ediyor

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) merhum lideri Alparslan Türkeş ve oğlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in eski berberi 70 yaşındaki Veli Koynur, artık mesleğini Antalya’nın Tarihi Kaleiçi’ndeki Yat Limanı'nda bulunan sur dibinde sürdürüyor. 50 yıllık berberin artık tek müşterisi ise sinek kaydı tıraşı olan balıkçılar.

'Türkeş'lerin berberi artık balıkçı traş ediyor
 Antalya’da yaşayan berber Veli Koynur, emekli olunca tasını tarağını toplayıp seyyar berberliğe başladı. Antalya’nın Kemer ilçesinde 50 yıl önce başladığı berberlik mesleğini emekliliğin ardından hobi olarak yapmaya devam eden Koynur, Antalya’nın tarihi Kaleiçi Yat Limanı’nda sur dibine kurduğu seyyar tezgahıyla “Tıraş” etmeye devam ediyor. Kalfalık döneminde kendisine takılan “Kes Kes Berber” takma ismi nedeniyle 40 yılı aşkın süredir bu isimle anılan berber Veli, Antalya’da bir fenomen olduğunu ve kendisini tanımayan berberin olmadığını söyledi.

SEYYAR TEZGAHINDA YOK YOK
Sur dibinde bir berber dükkanını aratmayacak şekilde usturasından makasına, aynasından tarağına, hatta plastik bidonlardan yaptığı lavabosuyla mesleğini seyyar bir şekilde devam ettiren Berber Veli, şimdilerde ağırlıklı olarak müşterilerinin balıkçılardan oluştuğunu söyledi. Günde 2 ya da 3 balıkçıyı tıraş ettiğini ifade eden Koynur, “Seyyar berberlik yapıyorum. Günde 2-3 balıkçı tıraş ediyorum. Antalya’nın en güzel yeri burası o yüzden buraya yerleştim. Yaklaşık 50 yıllık berberim. Yaş 70 ama iş bitmemiş. Severek yapıyorum işimi. Sabah 10’da geliyorum akşama kadar tıraş yapıyorum. Genelde sakal tıraşı oluyorlar” dedi.

ALPARSLAN VE TUĞRUL TÜRKEŞ’İ TIRAŞ ETTİM
Antalya’nın Kemer ilçesinde berberlik yaparken çok sayıda ünlü ismi tıraş ettiğini söyleyen Berber Veli’nin berber koltuğuna 1970 yılında MHP Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş ve şimdilerde Başbakan Yardımcısı olan oğlu Tuğrul Türkeş’te oturmuş. Baba-oğul Türkeş’leri nasıl tıraş ettiğini anlatan Veli Koynur şöyle konuştu:

“Kalfa olarak çalışırken tanınmış birçok ismi tıraş ettim. Kemer’de çalışırken Alparslan Türkeş’i de tıraş ettim. O zamanlar çok berber yoktu. Kemer’de sormuşlar en iyi berber kim diye herkes beni söylemiş. İki kişi geldi bana “Seni Alparslan Türkeş’i tıraş etmeye götüreceğiz” dediler. Götürdüler tıraş ettim. Bana ‘Askerliği nerede yaptın?’ diye sordu söyledim. Başka da bir şey sormadı. Saç sakal tıraş olduktan sonra yanındakilere “Çağırın Bozkurt’u o da tıraş olsun” dedi. Oğlu Tuğrul Türkeş’i de tıraş ettim. Cebime 20 dolar koydu.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2015, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0