Türkçeyi televizyondan öğrenen Suriyeli sınavda Türkiye birincisi oldu

Suriye’deki iç savaş sonrası Türkiye'ye sığınan ve Balıkesir'in Bandırma ilçesine yerleştirilen Suriyeli ailenin büyük oğlu Hamza Alkudn, televizyondan öğrendiği Türkçe’siyle Okulistik sınavında Türkiye 1.'si oldu.

Türkçeyi televizyondan öğrenen Suriyeli sınavda Türkiye birincisi oldu
banner98
 Bandırma'da pazarlarda çorap satarak geçimini sağlayan baba Bilal Alkudn ile Suriye'de elektrik mühendisi olan ve şu an Bandırma'da çalışmayan anne Rana Bitar Alkudn’un büyük oğulları Hamza Alkudn, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında yapılan Okulistik sınavında Türkiye 1.'si oldu. Türkçe'yi okula gitmeden önce televizyondan öğrendiğini belirten Hamza Alkudn, ''Bandırma Marmara İlköğretim Okulu'nda 3'e geçtim. Okula gitmeden önce Türkçe'yi televizyon seyrederek öğrendim. Okulistik sınavında Türkiye 1.si oldum. Bandırma'da çok güzel arkadaşlar edindim. Birsen Şahin öğretmenim çok iyi. Türkiye'yi ve Bandırma'yı çok sevdim'' dedi.

Anne Rana Bitar Alkudn ise “Bandırma'dan çok memnunum ama hayat burada çok zor. Çok fatura, çok kira, çok iş az para var. Suriye'de elektrik mühendisiydim. Bandırma'da elektrik mühendisliği işinde çalışmak isterim. konuşmakta zorlanabilirim. Ama Arapça, İngilizce biraz Türkçe biliyorum'' dedi.

179 Suriyelinin ilçelerinde barındığını kaydeden Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, ihtiyaçlarının karşılanması konusunda Sosyal Yardımlaşma Vakfı kanalıyla gerekli yardımların yapıldığını söyledi.

OKULİSTİK NEDİR?
Okulistik internet üzerinden hizmet veren bir eğitim portalı. Türkiye’de bir çok okulun üye olduğu sisteme devlet okullarından da bir çoğu üye. Öğrenci velilerinin kişisel olarak ta üye olabildiği sistemde her dersten müfredatın seyrine göre soru ve çalışma programları giriliyor. Çocuklar bilgisayardan çözdükleri testler sayesinde, eksik kaldıkları konuları net görüp o konuları çalışabiliyorlar. Türkiye genelinde yılda 6 ila 8 arası sınav yapılıyor. Öğrencilerin bu sınavlarda hem okullarında, hem ilçe, il ve Türkiye çapındaki durumları görülebiliyor. Velilere de ayrıntılı karne veriliyor. 

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2016, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0