banner102

Türk Yıldızları Tim Lideri Yağcı: Gökyüzünde Türkiye’nin milli takımıyız

Türk Yıldızları Tim Lideri Yüzbaşı Osman Yığcı "Türkiye’yi, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni tanıtıyoruz ve gökyüzünde Türkiye’nin milli takımıyız" dedi.

Türk Yıldızları Tim Lideri Yağcı: Gökyüzünde Türkiye’nin milli takımıyız
 Türk Yıldızları Tim Lideri Yüzbaşı Osman Yığcı, “Türkiye’de gençlerimizin havacılığa ilgisini artırmaya ve pilotluğun ne kadar güzel bir meslek olduğunu, ne kadar önemli olduğunu göstermeye çalışıyoruz” dedi.

Hava Kuvvetlerinin 103’üncü kuruluş yıl dönümü münasebetiyle gösteri yapmak üzere Eskişehir’e gelen Türk Yıldızları’nın Tim Lideri Yüzbaşı Osman Yığcı, Türkiye’de hava gösterilerinin çok sık yapılmadığını, mümkün olduğunca az olan etkinlikleri genele yaymaya çalıştıklarını söyledi. Türk gençlerinin havacılığa ilgisini artırmaya çalıştıklarını ifade eden Yüzbaşı Yığcı, “Türkiye’de gençlerimizin havacılığa ilgisini artırmaya ve pilotluğun ne kadar güzel bir meslek olduğunu, ne kadar önemli olduğunu göstermeye çalışıyoruz” dedi.

"TÜRK YILDIZLARI GÖKYÜZÜNDE TÜRKİYE’NİN MİLLİ TAKIMI"

“Türk Yıldızları olarak havacılık alanında Türk insanını, Türkiye’yi, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni tanıtıyoruz ve gökyüzünde Türkiye’nin milli takımıyız” diyen Yüzbaşı Yığcı, “Bu milli takımın bugün formasını bizler giyiyoruz, ileride seyircilerimiz arasındaki gençlerimiz giyecekler. Biz onlara bu işin ne kadar güzel olduğunu göstermeye çalışacağız. Aynı zamanda dosta güven, düşmana korku vermeye çalışacağız. Türk yıldızları olarak birinci önceliğimiz ve görevimiz, insanlara bunu hissettirebilmek. Bu güveni, bu sıcaklığı Türk halkına hissettirebilmek” ifadelerini kullandı.

TÜRK YILDIZLARI MALTA’DA DA GÖSTERİ YAPACAK

Türk Yıldızları’nın Malta Air Show’da Türkiye’yi temsil edeceğinden bahseden Yüzbaşı Yığcı, “Bundan sonra Salı günü Malta’da gösterimiz var. Malta Air Show’a katılacağız. Genellikle her yıl 2 ya da 3 tane yurt dışı gösterimiz oluyor. Türk Yıldızları olarak Türkiye’nin havacılık alanında milli takımı olduğumuz için al bayrağımızı temsilen Malta’da bu sene ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” şeklinde konuştu.

TÜRK YILDIZLARININ EN UZUN GÖSTERİSİ ESKİŞEHİR’DE

Öte yandan Türk Yıldızları’nın en uzun gösterisinin Eskişehir’de yapıldığından söz eden Türk Yıldızları’nda 6 numara olarak görev alan Yüzbaşı Onur Adalı, “Gösterilerimiz hava durumuna ve arazi koşullarına göre değişiklik gösterebiliyor ama Eskişehir’de yapacağımız en uzun gösteri olacak yaklaşık 35 dakika sürecek. Burada farklı olarak seyircimiz bizim uçuş öncesi hazırlanışımız, makinistlerimizle uçak başında yaptığımız hazırlıkları, inişimizi ve kendi ritüelimiz olan iniş sonrası birbirimizi tebrik etme faaliyetimizi izleyecekler” diye konuştu.
Yüzbaşı Adalı ayrıca, gösterilerde kullandıkları minimum yüksekliğin 100 metre olduğunu, 100 metreden yaklaşık 4,5 kilometreye kadar olacak bir gösteri sunacaklarını sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 18:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0