Törenlere ilk kez cumhurbaşkanı olarak katıldı

Büyük zaferin 92 yıl dönümü tüm yurtta kutlanırken, Recep Tayyip Erdoğan, resmi törenlere ilk kez cumhurbaşkanı olarak katıldı.

Törenlere ilk kez cumhurbaşkanı olarak katıldı
banner98
 30 Ağustos Zafer Bayramı programı kapsamında ilk tören Anıtkabir’de düzenlendi. Recep Tayyip Erdoğan ilk kez Cumhurbaşkanı sıfatıyla Anıtkabir’i ziyaret ederken, törende Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da hazır bulundu. Erdoğan, Anıtkabir Özel defterine şu ifadeleri kaydetti:

"Büyük Zafer’in 92. yıl dönümünde, bizlere miras olarak bıraktığın Cumhuriyet’i, yine bizlere hedef olarak gösterdiğin ’muasır medeniyet seviyesinin üstüne’ çıkarmak için tüm gücümüzle çalışıyor, gayret gösteriyoruz.

milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkma iradesinin en önemli sembollerinden biri olan Büyük zafer’in kazanılmasında emeği geçen, başta zatıaliniz olmak üzere tüm komutanlarımızı, subaylarımızı askerlerimizi, halkımızı minnetle anıyorum.

Büyük zafer, milletimizin bin yıllık vatanı Anadolu’nun ebedi yurdumuz olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterilmesi bakımından da ayrı bir öneme sahiptir. Kurtuluş savaşımız boyunca, dünyanın dört bir yanından dualarıyla ve verebildikleri her şeyle milletimize destek olan tüm kardeşlerimize de, bu vesileyle bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum. Vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması ve korunması uğruna mücadele eden şehitlerimize ve gazilerimize milletim adına Allah’tan rahmet diliyorum.”

KÖŞK’TE TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Daha sonra Çankaya Köşkü’ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram tebriklerini kabul etti. Daha önce buradaki programa katılacağını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli törene katılmadı. HDP grubundan da katılım olmadı.

GEÇİT TÖRENİNİ İZLEDİLER

Köşk’ün ardından kutlamaların adresi Atatürk Kültür Merkezi oldu. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel birlikte vatandaşları selamladı. Devletin zirvesi daha sonra birlikte kutlama programını izledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0