TEMİZ HAVUZLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı’nın havuzlarla ilgili yönetmelik kriterlerine uygun faaliyet gösteren havuzlara yönelik ‘Temiz Havuz Sertifika’ töreni düzenledi.

TEMİZ HAVUZLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
banner98
 Törende 2017 yılı boyunca gerçekleştirilen havuz ve havuz suyu analiz ve denetimleri neticesinde sağlığı olumsuz etkileyecek herhangi bir durumla karşılaşılmayan 62 havuza ‘Temiz Havuz Sertifikası’ verildi. Törende konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, halk sağlığını önemseyen ve yıl boyunca yapılan tüm denetimlerde temiz çıkan havuz işletmelerine teşekkür etti.

 

İl Sağlık Müdürlüğü’nün personelleri tarafından, yönetmelikte belirtilen sıklıkta yüzme havuzu denetimleri ve numune alımları yapıldığının bilgisini veren Dr. Akan, “Teknik personelimizin aldığı havuz suyu numunelerinin analiz sonuçları uygun çıkmadığı takdirde yönetmelik gereği halk sağlığını korumak amacıyla o havuzun faaliyetine son verilmektedir. Böylece olası bulaşıcı hastalıkların yayılması da engellenmektedir. 2017 yılında envanterimize kayıtlı 139 ticari havuz işletmesinden 818 su numunesi alınmış olup, 756 denetim yapılmıştır. Analiz ve denetim sonuçlarının büyük bir kısmının uygun çıkması, halkımızın sağlığı açısından sevindirici bir durumdur” şeklinde konuştu.

 

Amacımız Temiz ve Güvenli Havuzlar

 

Yönetmelik gereği bir takvim yılı boyunca yapılacak denetimlerde havuz ve havuz suyu kalitesinin uygun olması halinde havuzların ‘Temiz Havuz Sertifikası’ almaya hak kazandıklarını belirten Dr. Akan, “Bu kapsamda ilimizde bulunan ticari havuzlardan 2017 yılında bu sertifikayı almayı hak eden 62 havuz tespit edildi. Amacımız yüzme havuzlarımızın halkımız tarafından daha güvenli bir şekilde kullanımını sağlayarak, sağlık ve spor açısından önemli bir unsur olan yüzme aktivitesini hayatımızda vazgeçilmez kılmaktır” ifadelerini kullandı.

 

Akan’ın konuşmasının ardından törene havuz işletmeleriyle ilgili 2017 yılında yapılan çalışmaların anlatıldığı sunumla devam edildi. Tören sonunda 62 havuz işletmesine sertifikaları takdim edildi.


Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0