banner102

TechUP EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından bölgedeki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi ve büyüme potansiyeli yüksek firmaların desteklenerek yatırım almasını amaçlayan kısa adı TechUP olan Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programının uygulama aşaması hızlandırıcı eğitimleri ile devam ediyor.

TechUP EĞİTİMLERİ BAŞLADI
 BEBKA tarafından geliştirilen ve desteklenen program, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile birlikte yürütülmekte olup, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Uludağ Üniversitesi ve ULUTEK işbirliğinde yürütülen programa girmeye hak kazanan11 firma bu eğitimlerle sektörde büyümek ve yatırım almak için ihtiyaç duyacağı bilgilerle donatılıyor.

 

İlki ULUTEK’te 13 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen eğitimde katılımcı firmalar, programın adımları, hızlandırıcı ve mentorluk servisi, programın sağlayacakları ve yalın girişim gibi konularda bilgilendirildi. Nisan ayında gerçekleştirilecek ikinci eğitimde ise fiyatlandırma ve büyüme, pazar analizi, pazarlama ve müzakere ile proje planı hazırlama gibi konular ele alınacak, ayrıca finansal plan ve eylem planı oluşturma ile ilgili atölye çalışmaları düzenlenecek.

 

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim’in verdiği bilgiye göre, TechUP Programının bundan sonraki aşamasında firmaların, hızlandırıcı (yatay) mentorlar ve sektörel derinlemesine bilgiler sunacak dikey mentorlarla çalışması bekleniyor. Yedi haftalık mentor-firma çalışmasından sonra, Demoday (Yatırımcı-Girişimci Buluşması) eğitimleri alacak olan firmalar Mayıs ayının başında düzenlenecek Demoday ile yatırımcı karşısına çıkacak ve yatırım almaya çalışacak. 

 

Yapılan açıklamada ayrıca BEBKA’nın bölgedeki girişimcilik ekosistemini geliştirmeye yönelik faaliyetlerinin devam edeceği, Demoday’in programın sonu değil yeni bir dönemin başlangıcı olduğu vurgulandı. TechUP programına alınan firmaların bölgemizdeki diğer startup’lara örnek teşkil edeceği, bundan sonraki süreçte girişimcilik ekosistemi için yapılabileceklerin program sonunda oluşturulacak olan raporda yer alacağı belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2018, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0