banner101

Tank namluları Suriye'ye döndü

Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları Suriye sınırını beyaza bürüdü. Karkamış, Elbeyli ve Kilis sınırında terör örgütü DAEŞ'e karşı tedbirleri arttıran Türk askeri, kar yağışı ile birlikte teyakkuza geçti.

Tank namluları Suriye'ye döndü
 Özellikle bir süredir terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Suriye'nin Cerablus kentine çift taraflı kaçak geçişlerin önlenmesi için sınır hattında kar yağışının etkili olması ile birlikte güvenlik önlemleri arttırıldı. Olası saldırı, kaçakçılık ve sınırı geçmeye çalışan DAEŞ militanları nedeniyle güvenlik tedbirlerinin arttırıldığı sınırda tank namluları da DAEŞ'İN kontrolündeki bölgelere çevrildi.

VUR EMRİ YETKİSİ VERİLDİ 
Suriye'de Fırat Nehri'nin batısında YPG ve DAEŞ arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi ve kar yağışı üzerine sınır illerinde hareketlilik de arttı. Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığından çok sayıda askeri araç ve personel Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki Suriye sınırına gönderildi. Öte yandan 24 saat termal kameralarla gözetlenen Suriye sınırında, nöbet kulelerine ve karakollara yaklaşan unsurlara karşı ise askere vur emri yetkisi verildiği öğrenildi. 

Suriye'nin iç bölgelerinde çatışmaların artması dolayısıyla son bir haftada Türkiye'ye kaçak geçiş yapan yaklaşık 15 DAEŞ militanının güvenlik güçleri tarafından yakalandığı bildirildi..

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2016, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0