banner102

Taner Yıldız: ' Türkiye-İran Doğalgaz Boru Hattı'nı sabotaj düzenleyerek patlattılar'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Bu akşam Türkiye-İran Doğalgaz Boru Hattı'nın; Türkiye-İran sınırının 15 km içerisinde, Ağrı ilimizin sınırları içerisindeki bir noktasına sabotaj düzenlenerek boru hattı patlatıldı. Patlama sonucu oluşan yangın kısa süre sonra söndürüldü.' dedi.

Taner Yıldız: ' Türkiye-İran Doğalgaz Boru Hattı'nı sabotaj düzenleyerek patlattılar'
 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yayımladığı yazılı açıklamada, Türkiye-İran Doğalgaz Boru Hattının, Türkiye-İran sınırının 15 kilometre içerisinde, Ağrı ilinin sınırları içerisinde bir noktasına sabotaj düzenlenerek boru hattının patlatıldığını belirtti.

Taner, yayımladığı açıklamada, “Bu akşam Türkiye-İran Doğalgaz Boru Hattının; Türkiye-İran sınırının 15 km içerisinde, Ağrı ilimizin sınırları içerisindeki bir noktasına sabotaj düzenlenerek boru hattı patlatıldı. Patlama sonucu oluşan yangın kısa süre sonra söndürüldü. Boru hattı onarıldıktan sonra İran’dan doğalgaz akışı tekrar başlayacak. Doğalgaz talebini karşılama noktasında tüm tedbirler alındı, bu konuda vatandaşlarımız ve sanayicilerimiz müsterih olsunlar. Ancak birkaç gün önce Cizre-Silopi elektrik iletim hattımıza, ardından bu doğalgaz boru hattına yapılan sabotaj; sadece devletimize veya hükümetimize yapılan saldırılar değildir. Bu saldırılar, aynı zamanda o yöredeki vatandaşlarımızı mağdur etme çabasıdır. Ancak bu engellemeler boşa çıkacaktır. Biz yine bölgeye hizmet etmeye devam edeceğiz ve bu engellemelere karşı duracağız. Biz bu kirli odakların üstüne kararlıkla gitmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKİYE'NİN BÜYÜYEN, İLERLEYEN YAPISINI KESİNTİYE UĞRATAMAYACAKLAR”

Yıldız, saldırıların Türkiye’nin istikrarını, huzurunu ve milli beraberlik bütünlüğünü bozmaya yönelik olduğunu kaydettiği açıklamada, “Bu saldırılar, özellikle verdiğimiz şehitler ve Suruç'taki katliam, Türkiye'nin istikrarını, huzurunu ve milli beraberlik bütünlüğünü bozmaya dönüktür. Devletin gücünün zafiyete uğratıldığı algısını oluşturmak, bunların temel hedefidir. Vatandaşlarımız bunlara kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi, gözünü kan bürümüş bu katillere bu ülkeyi bırakmayacağımızı bilsinler. Bu yürek bizde fazlasıyla var. Türkiye'nin büyüyen, ilerleyen yapısını kesintiye uğratamayacaklar” değerlendirmelerinde bulundu.

“RESİM BİZE, PKK’NIN SİYASİ PLATFORMDA HDP İLE TEMSİL EDİLDİĞİNİ GÖSTERMEKTEDİR”

Bakan Yıldız, PKK’nın siyasi platformda HDP ile temsil edildiğini vurguladığı açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Son saldırılardan sonra; HDP’nin ne kadar ikiyüzlü ve takiyeci olduğunu gördük. Oysa ki resim çok açıktır. Resim bize, PKK’nın siyasi platformda HDP ile temsil edildiğini göstermektedir. Ne kadar irtibatımız yok dense de, PKK’yı tekzip edecek bırakın bir cümle kullanmayı, herhangi bir imada bile bulunamadılar. Bu şirinlikler artık bitmiştir. Gerçek yüz ortaya çıkmıştır. HDP, çözüm sürecini istismar etmiştir. Biz bu sürece sadık kalmaya çalıştıkça gördük ki, HDP kendilerini temsil etmediklerine inandıkları o yapıyla beraber çözüm sürecini provoke etmiştir. HDP ve Demirtaş, aslına rücu etmiştir. Bunları vatandaşlarımız görüyor. Devlet de zafiyet göstermez ve göstermeyecektir. Bunu herkes böyle bilsin.” 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0