banner101

Şüpheli polislerin cep telefonu toplandı

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın paralel yapı operasyonu kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin ellerinde cep telefonları olmasının yasalara aykırı olduğunu söylemesi üzerine, şüpheli polislerin cep telefonları toplandı.

Şüpheli polislerin cep telefonu toplandı
 Paralel yapı operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve cumartesi gecesi gözaltı süresi dolan emniyet mensuplarının cep telefonları tutanakla teslim edilmişti. Bunun üzerine dün iftar ve sahur vakitlerinde ellerinde cep telefonlarıyla görüntülenen polisler, sosyal medyada tartışma konusu olmuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı çıkışında konuya ilişkin yaptığı açıklamada birçok zanlının elinde cep telefonları olduğunun haberini aldığını söylemesi üzerine şüpheli emniyet mensuplarının cep telefonları toplandı.

Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada, şüphelilerin fotoğraf çektirmelerinin yasalara aykırı olduğunu belirterek, “Aylar öncesine gittiğimizde bu tür paralel yargı veya paralel devlet içindeki yapılanmaya yönelik ne diyordu bunların yandaş medyaları. Bu yapının mensupların kendileri buralarda yaptıkları gibi yasa dinlemeden, kanun dinlemeden adliye sarayının içerisine girmek suretiyle zanlılarla poz vermeleri, resim çektirmeleri, bunların hiçbiri yasalar içinde yer alan konular değil, suçtur. Yine oradaki zanlıların birçoğunun elinde cep telefonlarının olduğu haberini aldık. Bununla ilgili de gerekenleri söyledik. Bunların üzerine gidilmesi lazım. Daha önce mafyanın, çetelerin öyle telefonları olduğunu biliriz. Şimdi de paralel güvenliğin elinde bu tür telefonların olması, kendi yazar çizerlerinin, bağımsız diye söylenen bağımlı milletvekillerini buralara gidip onlarla poz vermesi neyin ne olduğunu ortaya çıkarması açısından çok önemli” ifadelerine yer vermişti.

Cep telefonlarının savcılık talimatı üzerine toplatıldığını iddia eden avukatlar, telefonların geri alınması için savcılığa başvuruda bulunacaklarını söyledi. Savcılıktan ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

AVUKATLARDAN YENİDEN BAYRAM GÖRÜŞMESİ TALEBİ

Öte yandan şüpheli avukatları, şüphelilerin 1’inci ve 2’nci derece yakınlarıyla bayram görüştürülmesi yaptırılması yönünde yeniden talepte bulunma üzere dilekçe hazırladı. Avukatlar dün de başvuruda bulunmuş ancak henüz bayram olmaması nedeniyle reddedilmişti.

Müracaat dilekçesinde, “Bu kutsal günde müvekkillerimizin 1. ve 2. derece aile yakınları ile bayram görüştürülmesi yaptırılması yönünde talepte bulunma zorunluluğu hasıl olmuş ve 27 Temmuz tarihinde savcılığımıza müracaat edilmiş ve bu talebimiz henüz bayram başlamamış olması gerekçesiyle reddedilmişti. Arz ettiğimiz şekilde tamamen insani ve kutsi bu talebin kabulüne karar verilerek müvekkillerimizin bayram görüşü yaptırılmasına karar verilmesini arz ve talep ederiz” denildi. Ancak avukatlar bayram görüşmesiyle ilgili hazırladıkları dilekçeyi teslim edecek bir savcı bulamadıklarını belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2014, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0