banner102

''Soruşturmanın selametle yürütülmesi lazım''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, ‘İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu’ ilgili konuştu.

''Soruşturmanın selametle yürütülmesi lazım''
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, ‘İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu’ ilgili konuştu. Serindağ, “Hiç kimse soruşturmalardan arî olamaz.” dedi.

Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu söyleyen Serindağ, “Ebette isnat edilen bir şey varsa veya tespit edilen bir gayr-i kanuni bir husus varsa ,devlette kim olursa olsun, soruşturmaya tabi tutulabilir.” ifadelerini kullandı.

Soruşturmaya konu olan kişilerin kimliği ile ilgili vahim nitelendirmesinde bulunan Serindağ, “Hükümetin de her olayda mutlaka siyasi sorumluluğu olması lazım. Soruşturmanın selametle yürütülmesi lazım. Soruşturmanın selametle yürütülmesi için de, gerekli şartların yaratılması lazım. Bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma açıldığında, iki nedenle soruşturmanın selameti ve delillerin karartılmasını önlemek bakımından, muhatap görevden uzaklaştırılabilir. Burada da tabi soruşturmanın selametle yürütülmesini etkileyebilecek pozisyonda olanların, bu siyasi sorumluluğa uygun davranmaları gerekir, diye düşünüyorum. Tabi soruşturmanın yürütülmesini biz de izliyor ve gözlüyoruz.” açıklamasını yaptı.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0