Soruşturmada Adı Geçen Bakanlar Görevden Ayrılmalı!

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, ‘İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu’nda soruşturmanın selameti açısından adı geçen bakanların görevden ayrılması gerektiğini belirtti.

Soruşturmada Adı Geçen Bakanlar Görevden Ayrılmalı!
banner98
CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, ‘İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu’nda soruşturmanın selameti açısından adı geçen bakanların görevden ayrılması gerektiğini belirterek, " Ayrılmıyorlarsa, Anayasamız'da 'azil' diye bir müessese var, o işletilmelidir. Herkes yaptığı yolsuzluğun, hukuksuzluğun hesabını vermelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Serindağ, görev değişikliklerinin gerekçesi olarak görevi kötüye kullanmanın gösterildiğini, ancak uygulamanın İstanbul ile sınırlı kalmamasının bu gerekçeyi desteklemediğini, perde arkasında başka şeyler olduğu şüphesinin ortaya çıktığını savundu.

Soruşturmaya yeni savcıların atanmasının zamanlamasına da dikkati çeken Serindağ, "Henüz soruşturmanın başındayız, gözaltı süreci devam ediyor, ilave savcı görevlendiriliyor. Bu insanlarda şüphe uyandırıyor." diye konuştu.

Serindağ, soruşturma talimatını savcılığın verdiğine ve polislerin savcının talimatıyla hareket ettiğine işaret ederek, ilgili emniyet güçlerinin üst makamları bilgilendirmemesinin eleştirilmesinin de anlamsız olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın olayla ilgili iç ve dış odaklardan bahsettiğini, çete ve örgüt kavramını kullandığını ifade eden Serindağ, "Kim bu iç ve dış odaklar? Nedir bu çete ve örgüt? Halbuki hükümet övünüyordu, 'biz toplumu çetelerden temizledik' diyordu. Operasyon savcının talimatıyla yapıldığını göre, iç ve dış odaklar, örgüt yargıya da mı nüfuz etmeye başladı? İnsanlar yargıya nasıl güvenecekler o zaman? Öyle bir durum varsa 11 yıldır iktidardalar niye ortaya çıkarmadılar?" sorularını yöneltti.

Serindağ, "Adları geçen sayın bakanlar görevlerinden biran önce ayrılmalı. Soruşturmanın selameti arzulanıyorsa yapılacak olan budur. Ayrılmıyorlarsa anayasamızda azil diye bir müessese var, o işletilmelidir. Herkes yaptığı yolsuzluğun, hukuksuzluğun hesabını vermelidir" değerlendirmesinde bulundu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0