banner102

Son yolculuğuna uğurlandı

Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Teoman Koman, son yolculuğuna uğurlandı.

Son yolculuğuna uğurlandı
Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Teoman Koman, son yolculuğuna uğurlandı. Çok sayıda emekli ve muvazzaf askerin de katıldığı cenazede komutanlar, 28 Şubat davası sanığı Teoman Koman'ın ailesine taziyelerini iletti.

Selimiye Camii'nde kılınan cenaze namazına; 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, eski Genelkurmay Başkanları Yaşar Büyükanıt, Hüseyin Kıvrıkoğlu, eski MİT Müsteşarı Şensal Atasagün, emekli Orgeneral Necdet Üruğ, emekli Orgeneral Necati Özgen, emekli Tuğgeneral Nejat Eslen ve Koman'ın ailesi katıldı.

Taziyeleri Teoman Koman’ın eşi eşi Gülgün Koman, oğulları Hakkı ve Mehmet Koman kabul etti. Öğle namazının ardından cemaat cenaze namazı için saf düzeni aldı. Cenaze namazının ardından görevli imam cemaatten Koman için helallik istedi. Daha sonra duaların ardından cenaze omuzlara alınarak top arabasına konuldu ve tören için Selimiye Kışlası'na götürüldü. Koman'ın cenazesi Ulus Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenazeye katılan eski bakanlardan Cavit Çağlar, “İyi bir insandı, iyi bir dosttu. Ölünün arkasından konuşmak bizim dinimize göre iyi bir şey değil. İnsanlar öldükten sonra yargılanmaz, ölmeden yargılanır. Laf söylemek kolay ama o insanları iyi tanımak lazım. Bir şeyi varsa tarih yazar onu.” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan emekli Orgeneral Necati Özgen de, "Sözünü, kim olursa olsun, mantıklı bir şekilde Cumhurbaşkanı da dahil herkese söyleyebilen bir insandı. Ölünün arkasından bu şekilde konuşmak ne dinimize, ne Müslümanlığımıza. İlgilinin komutanımız hakkında söylemiş olduğu uygulamaların kesinlikle olmadığını, bunun bire bir de ben şahidiyim. (Sırları ile giden komutan deniliyor sorusuna) Büyük Millet Meclisi kendisini ifadeye çağırdı. İfadesini de yazılı olarak da ifadesini verdi ben şahidim. Gelmedi, gitmedi, takmadı Meclis'i.. olur mu öyle şey canım? Bunların hepsi safsata." ifadelerini kullandı. Özgen, "Bana göre ölüm nedeni tutuklanıp hapishanede geçirdiği sıhhi hayattan dolayıdır. Çünkü çıktı, hastaneye yattı ve hastanede öldü. Adam hapishanede tutuklandığı yerde hastalandı. Baktı ki hakimler burada ölme durumu var, hemen çıkaralım dediler, çıkardılar. Hastanede öldü." iddiasında bulundu.

Cenazenin çıkışı sırasında basın mensuplarına açıklamalar yapan Emekli Albay Nuri Alagöz ise, "Rahmetli Özal, Koman'ı MİT Müsteşarı atarken 'bu adamı bize önerenden Allah razı olsun, çok delikanlı, çok karakterli, çok düzgün bir insandı' dedi." şeklinde konuştu. Alagöz, tabut başında yaptığı konuşmada ise, "Turgut Özal'ı methedenler onun müsteşarını hapishanelerde ölüme mahkum ettiler. Sayın Koman üsteğmen Yassıada'da takım komutanı idi. Rahmetli Menderes'e tokat attı dediler, bu külliyen yalandır." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2013, 20:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0