banner102

Soba ve Doğalgaz Zehirlenmelerine Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede 6 ila 10 derece azalacağını belirterek, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olunmasını istedi.

 Soba ve Doğalgaz Zehirlenmelerine Dikkat!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede 6 ila 10 derece azalacağını belirterek, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olunmasını istedi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu ile İstanbul'un kuzey kıyıları, Kocaeli, Sakarya, Çankırı, Hatay, Elazığ ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Rize, Artvin, Ardahan, Bingöl, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Hakkari çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinde kuvvetli olmak üzere, İstanbul'un kuzey kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI 6 İLA 10 DERECE AZALACAK

Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede 6 ila 10 derece olmak üzere azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın; genellikle batı ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvetle, Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları, Güney Ege kıyıları, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Rize'nin yüksek kesimleri, Artvin, Ardahan, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU BÖLGELERDE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT

Doğu Anadolu'nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu'da rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek muhtemel soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0