banner101

Ses Kayıtlarına KTO Başkanı Hiçyılmaz'dan Sert Tepki

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, devletin zirvesindeki isimlerin Türkiye’nin güvenliğine dair yaptıkları konuşmaların yasa dışı bir şekilde dinlenerek, internette yayınlanmasını vatana ihanet olarak...

Ses Kayıtlarına KTO Başkanı Hiçyılmaz'dan Sert Tepki
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, devletin zirvesindeki isimlerin Türkiye’nin güvenliğine dair yaptıkları konuşmaların yasa dışı bir şekilde dinlenerek, internette yayınlanmasını vatana ihanet olarak değerlendirdiklerini ve kınadıklarını belirterek, ''Yapılanlar açık bir casusluktur. Devletin mahremine ilişkin görüşmelerin ortam dinlemesi veya başka bir yolla elde edilerek internet ortamında servis edilmesi vatanseverliğe ihanettir'' dedi.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan KTO Başkanı Hiçyılmaz, 17 Aralık operasyonu ve sonrasındaki gelişmelerin ardından yaşanan bu olayla birlikte, Türkiye’nin tarihinin en alçakça saldırısına maruz kaldığını ve bunun bir milli güvenlik meselesi olduğunu vurguladı. Hiçyılmaz, süreçte her kesimi sorumlu ve duyarlı olmaya davet ettiklerini kaydetti.
Söz konusu konuşmalarının yer aldığı iddia edilen ses kaydının internette yayınlanmasını sert bir dille eleştiren Başkan Hiçyılmaz, “Yapılanlar açık bir casusluktur. Devletin mahremine ilişkin görüşmelerin ortam dinlemesi veya başka bir yolla elde edilerek, internet ortamında servis edilmesi vatanseverliğe ihanettir” ifadelerini kullandı.
Başkan Hiçyılmaz, yaşanan bu vatana ihanet olayının ardından bazı kesimlerin sergiledikleri tavırlara da anlam veremediklerini belirterek, “Yaşanan olaya ilişkin yapılan değerlendirmelerde ses kayıtlarının internet ortamına yüklenmesi suçu görmezden gelinmekte ve sanki devlet yetkililerinin suç işledikleri yönünde algı oluşturulmaya çalışılmaktadır” dedi.
Açıklamasında, yapılanlar ile tahammül sınırlarının aşıldığını, bu ihaneti yapanların yüce Türk milletinin vicdanında yargılanacağını ifade eden Hiçyılmaz, ''Sorumlular, mutlaka ortaya çıkarılarak adalet önünde hesap vermelidir” ifadesinde bulundu.
Hiçyılmaz, Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını, sadece kendi coğrafyasında değil, tüm dünyada itibarı artan bir ülke olduğunu vurgulayarak, “Ülkemizin son yıllarda gösterdiği gelişmeler ve dünya genelinde yaşanan haksızlıklara karşı ortaya koyduğu tepki, dünya çapında saygıyla karşılanmaktadır. Milletimiz, tarihin derinliklerinden gelen gücünün verdiği güvenle, bundan sonraki süreçte de olumsuzluklara ve haksızlıklara karşı gelmeye devam edecektir” dedi.
Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0