banner102

Şehit kızından Mehmetçik'e 'sıcak' destek

Konya'nın Sarayönü ilçesinde esnaflık yapan şehit kızının başlattığı kampanya ile bir araya gelen kadınlar, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için bere ve boyunluk örüyor.

Şehit kızından Mehmetçik'e 'sıcak' destek

Konya'nın Sarayönü ilçesinde bir araya gelen kadınlar, Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için dualar eşliğinde bere ve boyunluk örüyor.

İlçede esnaflık yapan şehit kızı Nevin Derviş, iş arkadaşı Durşen Batır'ın da desteğiyle Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için kampanya başlattı.

Şehit, gazi ve asker yakınlarının da destek verdiği kampanya çerçevesinde kadınlar, harekata katılan askerler için yüzlerce bere ve boyunluk ördü.

Sayıları yüzü geçen kadınların gönüllü olarak ördüğü bere ve boyunluklar için kullanılan iplerin ücreti ise hayırseverlerce karşılanıyor. Bere ve boyunluklar, kampanya bitiminde kargo ile bölgeye gönderilecek.

"İp yetiştiremiyoruz"

Nevin Derviş, AA muhabirine, kampanyayı, Afrin'de teröristlerle çarpışan Mehmetçik'e destek vermek için başlattıklarını söyledi.

Kampanyanın duyulmasının ardından çok sayıda kadının, iş yerine gelerek destek verdiğini anlatan Derviş, "Soğuklarda askerimize en çok gerekli olan bere, kaşkol ve eldivendir. Devletimiz bunları karşılıyor, askerimizin her şeyini fazlasıyla karşılıyor ama biz de anneler olarak manevi bir destek olmak istedik. Onları çok seviyoruz. Sonuna kadar destekliyoruz. Dualarımız hep onlarla birlikte. Allah yardımları olsun. Kampanyaya büyük ilgi var, herkes askerlerimize destek olmak istiyor. İp yetiştiremiyoruz. Bizde bu Türk kadınları varken sırtımız yere gelmez inşallah." dedi.

"Kurtuluş Savaşı'nda askerlerimize mermi taşıyan anaların çocuklarıyız"

Boyunluk ve bere örerek kampanyaya katkıda bulunan, ikiz kardeşleri asker olarak Amasya'da görev yapan Hatice Atmaca da asker kelimesi geçtiğinde milli duygularının kabardığını söyledi.

Atmaca, "Biz Kurtuluş Savaşı'nda askerlerimize mermi taşıyan anaların çocuklarıyız. Bu, bizim için hiçbir şey. Daha bunun gibi nicelerini yapabiliriz, yeter ki istesinler. Biz her şeyi yapmaya hazırız." dedi.

Asker annesi Türkan Yıldırım ise asker annesi olmanın çok farklı bir duygu olduğunu belirterek, "Allah'ım hepsini korusun. Hep öyle dua ediyoruz." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2018, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0