''Savcılara müdahale edilmemeli''

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bakan çocuklarının da gözaltına alındığı soruşturmada savcılara müdahale edilmemesi gerektiğini söyledi.

''Savcılara müdahale edilmemeli''
banner98
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bakan çocuklarının da gözaltına alındığı soruşturmada savcılara müdahale edilmemesi gerektiğini söyledi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. İstanbul’da yürütülen operasyon hakkında konuşan Vural, “Bu soruşturmanın herhangi bir engelleme olmadan, savcılara müdahale etmeden KCK soruşturması gibi kanun zırhına sokulmadan sonuna kadar gidilmesi, kime, nereye kadar uzanıyorsa oraya kadar gitmesidir. Kime uzanıyorsa. Kayınpederler, yeğenler, analar, babalar, çocuklar, gemicikler, fenerler, sonuna kadar gitmelidir. Bu dönemde üstü örtülen, örtülmek istenen her türlü husus açığa çıkarılmalıdır. Biz bunu istiyoruz. Peşinde olacağımızı ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Başbakan’ı da eleştiren Vural, “Başbakan, dünyanın en büyük gayrimenkul komisyoncusu haline gelmiştir. Bütün kamu kurumlarının arsaları Başbakanlık’a bağlanmıştır. Bu mülklerle ilgili yatırım yapacaklar Başbakan’dan izin almalıdır. Bir yıldır, iki yıldır madenleri işletecek olanlara izinler Başbakanlık’ta bekletiliyorsa, kime izin verildi kime verilmedi? Hazine'nin bu malları hangi kriterlere göre birilerine devrediliyor, bunu milletimiz öğrenmek istemektedir. Bugün görülmektedir ki rant lobisi çeşitli zirvelere kadar ulaşmıştır. Bir taraftan banka lobisi, bir taraftan rant lobisi Türkiye’yi sömürmektedir. Medyaya büyük görev düşüyor. Nerede son dakikalar? Bu millet bilgilenmek istiyor. Adeta bir karartma var. Belgesel mi yayınlayacaksınız?” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0