banner102

Sağlık Bakanlığından Önemli Açıklama!

Sağlık Bakanlığı, Hastane Randevu Merkezi Uygulaması’nın, 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren bütün aile hekimleri için de geçerli olacağını duyurdu.

Sağlık Bakanlığından Önemli Açıklama!
Sağlık Bakanlığı, Hastane Randevu Merkezi Uygulaması’nın, 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren bütün aile hekimleri için de geçerli olacağını duyurdu.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, 2012 yılından itibaren ülke çapında 804 hastane ve 29 bine yakın hekimle başarıyla uygulanan Hastane Randevu Merkezi Uygulaması'nın kapsamının genişletildiği bildirildi. Vatandaşların, 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren aile hekimlerinden randevularını telefonla 'Alo 182 Çağrı Merkezi', internet ortamında 'www. hastanerandevu.gov.tr' adresi ve mobil cihazlarla ise 'Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması' ile alınabileceğine dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:

“1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren tüm aile hekimlerinde uygulanmaya başlayacak Hastane Randevu Merkezi Uygulaması ile özellikle sabah saatlerinde yaşanan yığılmaların önüne geçilmesi ve muayenelerin gün içine dengeli dağıtılması hedeflenmektedir. Böylelikle vatandaşlarımız aile sağlığı merkezlerinde sıra bekleyerek zaman harcamayacak, daha sakin ve huzurlu ortamlarda sağlık hizmeti alabileceklerdir.

Bununla birlikte aile hekimleri de poliklinik ve poliklinik dışı hizmetlerini etkili planlayarak sunacaklardır. Uygulama, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırırken, verim ve kalitesini de önemli oranda artıracaktır.”

HASTANE RANDEVU UYGULAMASI

Sağlık Bakanlığı, kısa süre önce ülke genelindeki tüm aile hekimlerine Hastane Randevu Merkezi Uygulaması üzerinden hastaları için uzman hekim randevusu oluşturabilme imkânı sağladı. Mevcut durumda aile hekimleri kendi kullandıkları sistemden istedikleri hastane ve istedikleri branş hekiminden hastalarına randevu alıyor. Aile hekiminin randevu alarak hastasını uzman hekime yönlendirmesi, vatandaşın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırırken, aile hekimine de hastasının tetkik ve tedavilerini takip edebilme imkanı sağlıyor.

Hastane Randevu Merkezi uygulamasının sağladığı bir diğer fayda da uygulama üzerinden elde edilen istatistiki verilerle, sağlık kuruluşlarının ve Bakanlığın kaynaklarının daha etkin kullanılması oldu.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2013, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0