Sabah simitçi, öğlen iş adamı

Konya’da sabahları takım elbisesiyle simit satan Hasan Çakılcı, öğlen ise tezgahının yakınında bulunan organizasyon dükkanını açarak geçimini sağlıyor.

Sabah simitçi, öğlen iş adamı
banner98
 Konya’da yaşayan 53 yaşındaki emekli ve 3 çocuk babası Hasan Çakılcı, 10 yıl önce sünnet ve düğün organizasyonları yaptığı bir dükkan açtı. Düğün ve eğlenceleri organize eden Çakılcı, işini büyüterek eski model ve üstü açık üç Volkswagen otomobil alarak düğünler ve sünnet için kiralamaya başladı. Çakılcı’nın işleri yazın yoğun şekilde olurken, kışın ise büyük oranda azaldığı için 2007 yılında ek iş olarak simit satmaya başladı. İşine 100 metre mesafede simit tezgahı açan Çakılcı, 7 yıldır sabah ezanıyla takım elbisesi ve sinek kaydı tıraşıyla saat 10.00’a kadar simitlerini satıp, daha sonra ise organizasyon dükkanının başına geçiyor.

“İŞİME SAYGIMDAN DOLAYI TAKIM ELBİSE GİYİYORUM”

2004 yılında sünnet ve düğün organizasyon işine başladığını, kışları işlerinin durgun olmasından dolayı kendisine ikinci iş olarak simit satmayı düşündüğünü anlatan Çakılcı, “Sabah ezanıyla simit tezgahını açıyorum. Saat 10’a kadar işimi bitiriyorum. 50-60 simit satıyorum. Bu simitler bittikten sonra dükkanımın başına gelip organizasyon işlerime devam ediyorum. Kışın da 3-5 kuruş kazanmak için simit sattığını kaydeden Çakılcı, “Aynı zamanda oraya gelen vatandaşların başka ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Mesela adres soruyorlar. Onlara da hizmet için bu işi yapıyorum. Bu işi birinci olarak hizmet için yapıyorum. İkincisi de kışın işlerimizin çok durgun olduğu için, boş vakitlerimi de değerlendirmek için simit satıyorum. Simit sattığım insanların yüzde 60’ı simidin ikinci işim olduğunu bilirler. Bazen tanımayanlar neden takım elbiseli, kravatlısınız diye soruyorlar. Ben de ikinci iş olarak sünnet, düğün organizasyon işi yaptığımı, bu işi bitirdikten sonra oraya gittiğimi söylüyorum. İşime gösterdiğim saygıdan dolayı takım elbiseyle hem simit sattığımı söylüyorum” dedi.

Çakılcı, müşterilerin talebi doğrultusunda hareket ederek Mercedes marka bir otomobil aldığını da belirterek, “Simit satarak Mercedes almadım. Sünnet, düğün organizasyon işi yaptığımız için talebe göre hizmet ediyoruz. Müşteriler, gelin arabası yok mu diye talepte bulundu. Ben de Mercedes’i krediyle aldım" diye konuştu. Çakılcı, işine bazen Mercedesle bazen de bisikletle gelip gittiğini sözlerine ekledi.  

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0