banner101

Rusya, Kırım’ın faturasını zenginlere yükleyecek

Rusya zenginlerden aldığı gelir vergisinde artırıma giderek, Mart ayında ilhak ettiği Kırım’ın faturasını zenginlere ödetmeye hazırlanıyor.

Rusya, Kırım’ın faturasını zenginlere yükleyecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin destekçilerinin çoğunlukta olduğu Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma’da hazırlanan bir kanun tasarısı, ayda 1 milyon Rubleden (60 Bin TL) fazla kazanan bir kişiden daha fazla vergi alınmasını öngörüyor. Kanun tasarısıyla yüzde 13 olan mevcut gelir vergisi yüzde 30’a çıkacak. Ülke nüfusunun yüzde 2’sinden daha az bir kesimi etkilemesi beklenen bu durum Rusya’nın milyarderlerini ise olumsuz etkileyecek. Duma’daki ilgili komisyonun yetkililerinden Andrei Krutov yaptığı açıklamada, “Buradaki ana hedef bölgesel bütçelerin desteklenmesidir. Bu aynı zamanda Rusya’nın yeni bölgelerinin bütçeleri anlamına da geliyor” dedi.

Krutov’un bu sözleri Rusya’nın Mart ayında Ukrayna’dan ilhak ettiği Kırım’ın faturasını zenginlere yükleyeceği şeklinde yorumlandı. Ekonomik gerilemeye doğru giden Rusya, Kırım’ı ilhak ederek, Kırım ekonomisinin ve 2,3 milyon nüfusun yükünü omuzlarına almıştı. Bazı kamu çalışanları ise Kırım’a yardım için maaşlarından kesinti yapılmasının teklif edildiğini söylediler.

Sonbaharda oylanması beklenen tasarının yasalaşması halinde ise yıllık 300 milyar ila 500 milyar Ruble (18 milyar TL ila 30 milyar TL) arasında hükümetin gelir elde etmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0