Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu

İstanbul'da aralarında ünlü isimlerin ve işadamlarının da bulunduğu kişiler düzenlenen baskında gözaltına alındı.

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu
banner98
 İstanbul'da aralarında ünlü isimlerin ve işadamlarının da bulunduğu isimlerin evlerine baskın düzenlendi. Aralarında işadamı Ali Ağaoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda gözaltı olduğu belirtiliyor. Gözaltına alınan isimlerden biri de bir bakanın oğlu.

Mali Şube ekipleri uzun süredir devam eden hazırlık çalışmalarının ardından kamu ihalelerinde fesat ve rüşvet operasyonu başlattı. Sabaha karşı başlayan operasyonda önceden tespit edilen 22 adrese baskın yapıldı. Aralarında Türkiye'nin önde gelen işadamlarının da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

BAKANIN OĞLU DA GÖZALTINDA

Operasyonun diğer illere de sıçrayacağı, gözaltı sayısının artacağı bildirildi. Gözaltına alınan isimler arasında Ali Ağaoğlu'nun yanı sıra bir bakanın oğlu da bulunuyor.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sabaha karşı bazı adreslere baskın yapmış, gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirilmişti.

Fatih Belediye Başkanı Demir gözaltında

Gözaltına alınan isimler arasında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'de bulunuyor. hurriyet.com.tr'ye konuşan belediye kaynakları, Demir'in bilgisine başvurulacağını kaydetti. Aynı kaynaklar, Demir'in sabah erken saatlerde Emniyet'e götürüldüğünü söyledi.

Üç bakanın oğlu gözaltında iddiası

İstanbul'da bu sabah başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu büyüyor. Gözaltına alınan isimler arasında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğullarının da bulunduğu iddia ediliyor.
 

BİLGİ ALINMASI İÇİN DAVET EDİLDİ

Öte yandan DHA'ya konuşan Ağaoğlu Grup CEO'su Hasan Rahvalı, Ali Ağaoğlu'nun gözaltında olduğu iddiaları üzerine "Gözaltında değil. Bilgi alınması amacıyla emniyete davet edildi" dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0