banner102

Rus uçakları çimento yüklü TIR'ları vurdu: 4 ölü, 6 yaralı

Rus uçaklarının Suriye’de, Türkiye sınırına 7 kilometre mesafedeki 6 adet çimento nakliyatı yapan TIR’ı vurduğu bildirildi. Bombardımanda 4 kişi ölürken, 6 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Rus uçakları çimento yüklü TIR'ları vurdu: 4 ölü, 6 yaralı
 Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suriye’de devriye atan Rus Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları, Türkiye sınırına 7 kilometre uzaklıktaki çimento nakliyatı yapan ve park halinde bekleyen 6 adet TIR’ı vurdu. Çimentoların Türkiye’den Kilis’in Öncüpınar Sınır kapısına götürüldüğü, burada ise Suriye’den gelen ve Suriye plakalı TIR’lara yüklenerek Halep tarafına gönderildiği belirtildi. Saldırı esnasında ise çimento yüklü 4 TIR ile boş olan 2 TIR’ın, Suriye’nin Babüs Selam Sınır Kapısı ile Halep’in Azez ilçesi arasında bir bölgede beklediği ve aralarında yükleme yaptığı ileri sürüldü. Saldırıda TIR şoförlerinin de aralarında bulunduğu 4 kişinin öldüğü 6 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Akşam saatlerinde meydana gelen saldırının ise Türkiye sınırından çıkan TIR’ların yardım malzemesi taşıdığı zannedilmesi nedeniyle gerçekleştiği iddia edildi.

Öte yandan Rus uçaklarının Suriye’nin Türkiye sınırlarına çok yakın bölgelerinde, uzun süreli devriye uçuşları gerçekleştirdiği ifade edildi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2015, 20:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0