Polis 5 ayda 35 baskın yaptı

Adana'da üyesi olmayan ve kumar oynatmasıyla bilinen Güven Parti İl Başkanlığı'na 5 ayda 35. baskın düzenlendi.

Polis 5 ayda 35 baskın yaptı
banner98
 Bugüne kadar kumar oynatan ve oynayan kişilere Kabahatler Kanunu'na göre yaklaşık 750 bin lira para cezası kesildi. Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesi, Kuruköprü Mahallesi'nde meydana geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Güven Parti Adana İl Başkanlığı'nda yine tombala oynatıldığı ihbarı alarak 35. kez operasyon yaptı. Polis binanın etrafını çevirdikten sonra 5 polis de kapıyı açtırmak için Güven Parti İl Başkanlığı kapısına geldi. Kapıya vuran polis içeri girmek için bir süre bekledi. Bu arada tombala oynayan şahıslar tombala kağıtlarını yakarak yok ettikten sonra kapıyı açtı.

Polis uzun uğraştan sonra girdiği partide bu kez tombala malzemeleri aramaya başladı. İçeride 101 kişi vardı ancak tombala malzemeleri bir türlü bulunamadı. Polis binada da yaptığı aramada bir kablonun duvardan aşağıya kadar indirildiğini fark etti. Polis takip ettiği kablonun bir CD dükkanında sona erdiğini gördü. Bunun üzerine CD dükkanına giren polis tombala için çekiliş yapan makinenin kablo yardımıyla CD dükkanına kurulduğunu fark etti. Partililer her defasında polisleri makineyi yakalatıp ceza yediği için bu kez böyle bir yöntem kullanmıştı ancak polis bunu da yakaladı.

POLİSİ MİT GİBİ TAKİBE BAŞLADILAR 
Partililer sürekli baskın yiyip ceza ödedikleri için bu kez yöntem değiştirip polisi takip etmeye başladılar. Tombalacılar 5 kişilik bir ekip kurarak ekibin birini Ahlak Büro Amirliği binası önüne, birini Atatürk Caddesi'ni diğerini Ziyapaşa Bulvarı'na 2 kişiyi ise adliyeye yerleştirdi. Ahlak polisi kendi yerinden çıktığı an partiye haber veriliyor onlarda tombala malzemelerini yok ediyordu. Adliyede elemanlar ise ahlak polisinin operasyon için savcılıktan izin almasını takip ediyordu. Polis bu durumu da kısa sürede fark ederek kendisini takip eden adamları tek tek yakaladı.

POLİS KILI KIRK YARDI
Yapılan her baskında polis tombala malzemelerini bulmak için kılı kırk yardı. Polis, yaptığı ilk operasyonda partinin il başkanlığına 4 demir kapı olduğu için içeri girmekte zorlandı. Polis içeri girinceye kadar partililer tombala malzemelerini ortadan kaldırdı ancak polis yapılan aramada malzemeleri buldu. Polis daha sonra aynı partiye defalarca operasyon yaparak çok sayıda kişiyi suçüstü yakaladı. Bunun üzerine partililer, tombala oynarken polise yakalanmamak için tombala oynanan yere engelli tuvaleti adını verdikleri bir kabin yaptı. Polis baskın yaptığında açılan boruya tombala malzemelerini atıp üzerine de tazyikli su dökerek tombala malzemelerini yok etmeye çalıştı ancak polis, partililerin bu oyununu da bozarak malzemeleri buldu.

Bir diğer operasyonda polis kumar oynayanların yakalanmamak için yaptıkları sistemi görünce şaşkına döndü. Partililerin, ASKİ'nin haberi olmadan farklı bir kanalizasyon hattı çekerek polis baskını sırasında tombala malzemelerin buraya gönderdiği belirlendi. Polis malzemelere ulaşmak için iş makinesiyle kazı yaptı. Bir önceki operasyonda ise tombalacılar yine şaşkına çevirdi. Polis operasyondan sonra içeri girdiğinde tombala oynandığına dair iz bulamadı ancak tuvalette yapılan aramada öğütme makinesini fark etti. Tuvalete monte edilen makineye bağlanan borudan malzemelerin atıldığı ve öğütüldükten sonra yapılan musluğun açılarak su sistemiyle yine kanalizasyon sistemiyle dışarı akıtıldığı öğrenildi. Daha sonraki operasyonlarda da malzemeleri torbayla aşağı atıp kaçırma, yangın var diyerek kaçma gibi yöntemler denendi.

5 AYDA 35. BASKIN 
Güven Parti adı altında tombala oynatan şahısları polis daha öncede dernek, lokal ve kooperatif kurup tombala oynatırken yakalamış buralara yapılan baskın sonucunda valilik kararıyla dernek, lokal ya da kooperatif kapatılmıştı. Ancak tombalacılar bunun üzerine valiliğin direkt kapatamayacağı siyasi parti il başkanlığını alarak nisan ayından itibaren parti adı altında çalışmaya başladı. Polis nisan ayından bu yana 35. kez tombala baskını yaptı ancak parti kapatılamadığı için polisin operasyonundan sonra bile toplanıp tombala oynuyorlar.

10 Nisan 2014 günü Türkiye genelinde hiçbir üyesi olmayan Güven Parti İl Başkanlığını alan B.A. burada kumar oynatmaya başladı. Polis 35. kez baskın yaptı ancak İçişleri Bakanlığı'na yapılan başvuru sonucunda kararı Yargıtay'ın verecek olmasından dolayı polis baskınından saatler sonra partide yine tombala oynatılıyor.
B.A. 10 Nisan 2014 günü partinin il başkanlığını alıp Adana'da partiyi kurdu. Ancak kurduğu partiye üye olmadığı ortaya çıktı. Resmi kayıtlara göre Güven Parti'sinin üye sayısı da bulunmuyor.

750 BİN LİRA PARA CEZASI KESİLDİ 
Yapılan 35 operasyon sonucunda ortalama 110 kişiye Kabahatler Kanunu'na göre 189'ar lira para cezası kesildi. Toplamda bu rakam son operasyonla birlikte yaklaşık 750 bin lirayı geride bıraktı. Son operasyonda da 101 kişiye 189'ar lira para cezası verilirken. Parti başkanıyla birlikte 8 kişiye adli işlem başlatıldı. Ancak buna rağmen partililer tombala oynatmaktan geri durmuyor. 

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0