Pehlivanlar şehitler için güreşti

Tokat’ın Erbaa ilçesinde düzenlenen “26. Geleneksel Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri”nde pehlivanlar şehitler için güreşti. Güreşlerde Recep Kara başpehlivanı oldu.

Pehlivanlar şehitler için güreşti
banner98
 Erbaa Kaymakamlığı, Erbaa Belediyesi ve Erbaa Güreş İhtisas Spor Kulübü'nün organize ettiği “26. Geleneksel Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri”ne; Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Zeyid Aslan, CHP Tokat Milletvekili Adayı Kadim Durmaz çok sayıda güreş sever katıldı. 400’e yakın pehlivanın mücadele ettiği güreşleri, yaklaşık 5 bin kişi takip etti.

Geçen yılın güreş ağası olan iş adamı Mehmet Meral ile iş adamı Cemil Yıldıran arasında yaşanan ağalık ihalesini ise 60 bin TL veren Cemil Yıldıran kazanarak 2016 yılında yapılacak güreşlerin güreş ağası oldu.
Hüseyin Şahin yağlı güreşlerinin şehitler anısına yapıldığından söz eden Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, “Biz bu organizasyonu yaparken acaba ülkemizin içinde bulunduğu durumda organizasyona devam edelim mi etmeyelim mi diye çok düşündük. Kaymakam beyle vali beyle ve ekip arkadaşlarımızla istişarelerde bulunduk. Çünkü ülkemizde terör belası can almaya, şehitler gelmeye devam ediyordu. İstişare sonunda şunu gördük ki terör bizi korkutmak, sindirmek istiyor. Terör bizim huzurumuzu birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmak istiyor. Oysa ki yağlı güreşler bu ülkede bu topraklarda, bu coğrafyada yüzyıllardır huzurun birliğin kardeşliğin timsali olmuştur. Biz bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara inat bugün buradayız” dedi.

RECEP KARA BAŞPEHLİVAN
Başpehlivanların mücadelesi öncesi güreş alanına çağırılan pehlivanlar Türk bayrağı açarak şehitler için yürüdü. Çeyrek finalde Hamza Köseoğlu, yarı finalde, Abdullah Güngör ile karşılaşan Recep Kara, çeyrek finalde Bayram Ertan, yarı finalde de Salih Erinci geçen Fatih Atlı ile final karşılaşmasına çıktı. Finalde rakibi Fatih Atlı’yı yenen Recep Kara 26. Geleneksel Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı oldu.

KARA: “ŞEHİTLERİMİZ İÇİN GÜREŞ YAPTIK”
2014 yılında tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivan olan Fatih Atlı’yı yenerek Erbaa güreşlerinin başpehlivanı olan Recep Kara, yağlı güreşlerin dualı bir spor olduğunu ifade etti. Kara, “Biz bugün burada şehitlerimiz için kol bağladık, güreş yaptık. Allah razı olsun bu organizasyonu tertip edenden. Toplumumuzun son günlerde yaşamış olduğu zor duruma rağmen ata sporumuzu gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum. Yağlı güreş bir festival, konser gibi düşünülmemeli. Yağlı güreş dualı bir spor. Salavatlarla, Kur’an-ı Kerim okunarak dualar eşliğinde yapılan bir spor. O yüzden yurdun bir kaç yerinde yağlı güreş organizasyonları iptal edildi. Ben belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Yağlı güreşin sadece bir spordan ibaret olmadığını dualı bir spor, peygamber sporu olduğunu burada kanıtladı. Seyircimize de teşekkür ederiz. Bizi yalnız bırakmadılar” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0