banner101

Pegasus ve Onur Air, Rusya uçuşlarını durdurdu

Rusya'nın uluslararası sivil havacılık kurallarına aykırı olarak Türk hava yolu şirketlerinin uçuş ekiplerinden vize istemesi üzerine Onur Air ve Pegasus Hava Yolları, Rusya'ya uçuşlarını geçici olarak durdurdu.

Pegasus ve Onur Air, Rusya uçuşlarını durdurdu
 Uçak krizinin ardından Türkiye ile Rusya arasında yaşanan sıkıntılara bir yenisi eklendi. Rusya, uluslararası sivil havacılık kurallarına aykırı olarak Türk hava yolu şirketlerinin uçuş ekiplerinden vize istedi. Bunun üzerine Rusya’da bir çok noktaya uçan Onur Air ve Pegasus Hava Yolları bu ülkeye uçuşlarını geçici olarak durdurdu. Türk Hava Yolları ise Almanya’dan sonra en çok uçtuğu Rusya’ya gidecek olan uçuş ekiplerine tedbir amaçlı olarak vize aldı.

Sınırımızı ihlal eden Rus Hava Kuvvetlerine ait savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya, vizesiz seyahati 1 Ocak 2016'dan itibaren kaldıracağı açıklamıştı. Gelişmelerin ardından Rusya uluslararası kurallara aykırı olarak Türkiye'den gelen yolcu uçaklarının uçuş ekiplerine de vize zorunluluğu getirdi.
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (ICAO) kurallarına göre, uçaktan inmeyen, gidiş-dönüş seferi yapan hava yolu uçuş ekiplerinin vize zorunluluğu bulunmuyor. Bu ekipler özel izinle 1 veya 2 gün o ülkede kalabiliyor.

PEGASUS HAVA YOLLARINDAN AÇIKLAMA
Yaşanan gelişmeler üzerine Pegasus Hava Yolları ve Onur Air de geçici olarak Rusya'ya yaptığı seferlerini durdurmak zorunda kaldı.

Pegasus Hava Yollarından yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Rusya Federasyonu’nun tüm dünyada kabul edilmiş ICAO (International Civil Aviation Organization) kurallarına aykırı olarak Türk taşıyıcılarına ait uçucu ekiplerden 01 Ocak 2016 itibariyle vize talep etmesi ancak şirketimizce yapılan vize başvurularına da herhangi bir cevap alınamaması üzerine, Türkiye ile Rusya arasındaki seferlerimiz 13 Ocak 2016 Çarşamba gününe kadar (12 Ocak 2016 Salı günü dahil) iptal edilmiştir. İlgili uçuşlara bileti olan misafirlerimize çağrı merkezimiz (0850 250 67 02) üzerinden ücretsiz iade yapılacaktır. Elimizde olmayan sebeplerden dolayı gelişen bu olay neticesinde yapılan iptallerden dolayı üzgün olduğumuzu belirtiriz. Uçucu ekiplerimiz için istenen vizeleri alma konusunda girişimlerimiz devam etmekte olup vizeleri alınmasını takiben uçuşlarımızı tekrar başlatacağımızı kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Pegasus, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından Rusya’da Moskova ve Krasnodar’a direkt seferler düzenliyor."
Onur Air de, İstanbul Atatürk Havalimanından yaptığı Nalçik seferlerini yaşanan olaylar nedeniyle 14 Ocak 2016 tarihine kadar durdurdu. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2016, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0