banner101

Paralel yapı soruşturması kararı saat 21.00'de açıklanacak

Paralel yapı soruşturması kapsamında ifade işlemini tamamlayan nöbetçi hakim, akşam saat 21.00'de kararın açıklanacağını belirtti.

Paralel yapı soruşturması kararı saat 21.00'de açıklanacak
 Paralel yapı soruşturması kapsamında ifade işlemini tamamlayan nöbetçi hakim, akşam saat 21.00'de kararın açıklanacağını belirtti.

Paralel yapıya yönelik 49 şüpheli hakkındaki karar, bu akşam 21.00'de verilecek. Sorgulamayı yapan Hakim İslam Çiçek, sanık avukatlarının gereksiz ve yersiz taleplerle sorgulamayı kilitlediği gerekçesiyle ifadesi alınmayan şüphelilerin dinlenilmeyerek dosya üzerinden karar verilmesini kararlaştırdı.

Paralel yapıya yönelik soruşturma kapsamında Cuma gününden bu yana sorgu işlemleri devam eden 49 şüpheli hakkında mahkeme, akşam saat 21.00’de kararını açıklayacak. Sabah 11.30 sıralarında verilen aranın ardından yeniden başlayan sorgulamada şüphelilerin avukatları, müvekkillerinin emniyet ifadelerinin okunmasını istedi. Hakim İslam Çiçek, saat 09.30’da başlaması gereken mahkemeye 2 saat gecikmeli gelen avukatların bu talebinin süreci uzatmaya yönelik olduğu gerekçesiyle reddine karar verdi. Bunun üzerine polislerin avukatları duruşma salonunu terk etti. Hakim barodan avukat isteyerek, bir yandan ise ifade alma işlemine devam etmek istedi. İfade işlemi sırasında diğer avukatlar da benzer talepte bulunarak süreci uzatmaya çalıştı.

49 ŞÜPHELİDEN 32’Sİ DİNLENİLDİ
Sorgulamaya ilişkin ara karar alan hakim, yemek arasından sonra saat 15.45 itibari ile sorguya devam edildiğini belirtti. Hakim kararında şu ifadelere yer verdi:
"Şüphelilere ilişkin sorguya 26 Temmuz 2014 tarihinde saat 13.00'de başlandığı, bugüne kadar 49 şüphelinin ancak 32 tanesinin savunmasının alındığı, geriye 17 tane şüphelinin kaldığı, ancak gelinen süreçte şüpheli müdafilerinin savunma yaptırmamaları konusunda direnç gösterdikleri, sürekli talepler olduğu, bu talepler reddedilmesine rağmen bu taleplerin bir sonunun gelmediği, sağlıklı ve güvenli sorgu ortamının kalmadığı, bugüne kadar tüm uğraşlara rağmen bir güven ortamının sağlanamadığı, sorgulamanın gereksiz ve yersiz taleplerle kitlendiği görülmekle dinlenilmeyen şüphelilerin dinlenilmeyerek dosya üzerinden karar tesisine, dosyanın kapsamlı oluşu gözetilerek kararın saat 21.00'de tüm şüpheli ve müdafilerinin yüzlerine adliyenin en geniş duruşma salonunda verilmesine, karar tesisi için duruşma salonunun boşaltılmasına, gerekli güvenlik önlemleri için emniyet birimlerine yazı yazılmasına karar verildi."
22 Temmuz soruşturmasında mahkeme, dosyanın kapsamlı oluşu gözetilerek kararın saat 21.00'de tüm şüpheli ve avukatlarının yüzlerine adliyenin en geniş salonunda okunmasına karar verdi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2014, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0