Paralel Devlet İddiası Psikolojik Yıpratma Çalışmasıdır!

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, 'Hizmet Hareketi yargı ve emniyete müdahalede bulunuyor', 'paralel yapı' gibi suçlamaların psikolojik yıpratma çalışması olduğunu vurguladı.

 Paralel Devlet İddiası Psikolojik Yıpratma Çalışmasıdır!
banner98
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, 'Hizmet Hareketi yargı ve emniyete müdahalede bulunuyor', 'paralel yapı' gibi suçlamaların psikolojik yıpratma çalışması olduğunu vurguladı.

Mehtap TV'de yayınlanan Sözün Erdemi programında konuşan Mustafa Yeşil, özellikle belirli medya kuruluşlarının 'paralel yapılanma' söylemleri hakkında şunları söyledi: "Paralel yapı kavramı son dönemde Hizmet Hareketi’ne karşı olanların sıklıkla kullandığı bir tabir olmaya başladı. 28 Şubat döneminde de camianın emniyette ve bürokraside yapılandığı iddiaları gündeme getirilmişti. Suç oluşturan bir durum olsaydı, olağanüstü antidemokratik şartlarda bu iddiayla açılan davalar beraatle sonuçlanır mıydı? 2008 yılında dava tamamen sonuçlanmasına rağmen, Ergenekon sürecinde neden yeniden, -Turizm veya Orman Bakanlığı değil de- özellikle emniyet ve yargı üzerinde Hizmet Hareketi'ne mensup insanların varlığı gündeme geldi? Ergenekon davasında, devletin kendiyle olan hesaplaşmasında, hem davayı itibarsızlaştırma hem de süreci kendi lehine dönüştürme adına birçok hareket yapıldı. 'Polis şuraya, yargı buraya aitse bu dava meşru değildir' gibi bir algı ortaya çıkarmak istediler o dönemde.“

'DELİL YOKSA SÖYLENENLER İFTİRADIR'

Mustafa Yeşil, devlet kurumlarında Hizmet Hareketi'ne mensup insanların varlığının sorulması üzerine "Bu kurumlar içinde Hizmet'e sempati duyan insanlar olabilir. Ancak bir haddi aşma, kanunsuz bir uygulama yoksa, bu paralel yapılanma söylemleri provokatif iftiradır. Psikolojik yıpratma çalışmasıdır. Hizmetin 40-50 yıllık geçmişinde Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yargılandığı dönemlerde bile hiç bir iddia gerçek çıkmadı." dedi.

'HİZMET BÜTÜN PARTİLERE EŞİT YAKINLIKTADIR'

Son dönemde yaşanan dershane tartışması ve sonrasında AK Parti Milletvekili Hakan Şükür'ün istifası gibi olaylar hatırlatılarak Hizmet Hareketi'nin siyasetle olan bağlantısının sorulması üzerine ise Mustafa Yeşil, "Hizmet Hareketi geçmişte ne bir parti kurmuştur, ne bugün, ne de gelecekte bir parti kurma gibi bir stratejisi hesabı yoktur. Hizmet hiç bir zamanda bir partinin programına angaje olmamıştır. Hizmet bugüne kadar faaliyetlerini hep ilkeler üzerinden yürütmüştür. Siyasetle olan ilişkilerini de yine ilkeler üzerinden kurmuş ve devam ettirmiştir." diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0