banner101

Palandöken: ‘Spekülatörler yine yanıldı, fiyatlar artmıyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasada fiyatların spekülatörlerin söylediği gibi artmadığını ifade etti.

Palandöken: ‘Spekülatörler yine yanıldı, fiyatlar artmıyor

Ramazan ayının ilk yarısı geçilirken piyasada fiyatların spekülatörlerin söylediği gibi artmadığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “ Mübarek Ramazan ayının yaklaşması ile her sene spekülatörler zam çığırtkanlığına başlıyorlar. Zaman geçtikçe görüyoruz ki bazı mallarda yaşanan yoğun yağış durumu gibi mevsimsel zorluklar dışında zam yapılmasına gerek yok. Esnafta Ramazan için en çok tüketilen bakliyat ve et fiyatlarında bir değişim olmadı. Et piyasasında da aslında arz sıkıntısı yok. Yaratılan beklenti nedeniyle et fiyatlarının düşmesi engelleniyor” dedi.

 “ET İTHALATINA GEREK YOK”
Et fiyatlarında Ramazan ayı gelmeden yukarı doğru gidişatın durduğunu söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,“Et ithalatını isteyen lobilerin spekülatif hareketleri Ramazan ayının yarısı geçilirken görüldü ki boşa çıkıyor. Et fiyatlarında bir artış olmadı. Hatta üreticinin elindeki mallar piyasaya çıksa et fiyatların düşeceğini de göreceğiz. Eğer spekülatörlerin oyununa gelir de ellerindeki besileri piyasaya sürmezlerse et ithalatına gidilecek, bu da hayvan besicilik sektörüne darbe vuracaktır” diye konuştu.

“BAKLİYATTA FİYAT ARTIŞI MEVSİMSEL ZORLUKLARDAN”
Bu sene nohut, yeşil mercimek, kuru fasulye ve pirinç fiyatlarında artış olmadığı gibi düşüş yaşandığını vurgulayan Bendevi Palandöken, “Bazı bakliyatların fiyatları doğa şartlarına bağlı olarak azalıp artabiliyor. Bu sene yaz aylarının başlangıcında yaşanan yoğun yağışlar sebze ve meyve arzını aksaktı. Fiyatları bir süre yüksek gitti. Ama sonra normale döndü. Bakliyatta fiyatı en fazla artan kırmızı mercimekte de kötü hava şartlarının etkisiyle piyasaya giren yeni ürün arzındaki azalış fiyatın yüzde 15 artmasına neden oldu. Sebebi bilinen artışları hepimiz anlayabiliriz ama 3-5 kuruş fazla kazanma sevdasıyla spekülatif amaçla suni olarak fiyatların şişirilerek haklımızın zarar görmesine müsaade etmeyiz” diye belirtti.
Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0