banner102

Özgür Suriye Ordusu’na eğitim o ilde verilecek

Türkiye’nin, Özgür Suriye Ordusu’na eğitimleri Kırşehir’de vereceği belirtildi.

Özgür Suriye Ordusu’na eğitim o ilde verilecek
 Dışişleri kaynakları, Özgür Suriye Ordusu’na verilecek eğitim konusunda görüşmelerin tamamlandığını belirterek, ilgili belgelerin Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’nde hukuki olarak inceleneceğini söyledi. Türkiye’nin eğitimleri Kırşehir’de vereceğini kaydeden kaynaklar, yılda 2 bin kişinin ve toplamda 5 bin kişinin eğitileceğini aktardı.

Üsler konusunu görüşüldüğünü söyleyen kaynaklar, Türkiye’nin taleplerinin ve Amerika Birleşik Devletleri’nin beklentilerinin olduğunu ifade etti. Kaynaklar, ortak harekat planlamasının yapılması gerektiğinin altını çizerek, Türkiye’nin önceliklerinin uçuşa yasak bölge ve güvenli bölge olduğunu hatırlattı.

Türkiye’nin Irak’ta Peşmerge’nin eğitimine başladığını belirten kaynaklar, şu ana kadar 230 Peşmerge’nin eğitildiğini ifade etti. Peşmergenin Irak’taki özel kuvvetler tarafından eğitildiğini söyleyen kaynaklar, Peşmerge’nin ihtiyaç oldukça eğitileceğini kaydetti.

Kaynaklar, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın ziyaretinde özür konusunun gündeme gelmediğini belirtti.

Ayrıca P5+1 ve İran görüşmelerinin 1 Temmuz 2015 tarihine uzatılmasına ilişkin olarak kaynaklar, çözüm zemininin ortaya çıkmadığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2014, 20:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0