banner102

Org. Hulisi Akar: 'Bizde saklama olmaz'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar şehit sayılarına ilişkin iddiaları yalanladı.

Org. Hulisi Akar: 'Bizde saklama olmaz'
 Cumhuriyetin 92. yıl dönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verilen resepsiyona katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar Milliyet'ten Serpil Çevikcan'a önemli açıklamalarda bulundu.

Org. Akar Dağlıca'daki saldırıda 80 şehit vardı iddialarına da net dille cevap verdi.

İşte Orgeneral Hulusi Akar'ın o açıklamaları;

ÖNCE SİVİLLER

Akar, terörle mücadelede sivillerin zarar görmemesi konusunda hassas davranıldığına ilişkin açıklamaların anımsatılması üzerine şu ifadeleri kullandı:“Bu konu bizim çok özen gösterdiğimiz ama her zaman ifade edemediğimiz bir konudur. TSK, tüm kademelerde, sivillere zarar verilmemesi konusunda çok hassas ve dikkatlidir. Bu hassasiyet ateş edip de sivile zarar vermemek bile değil, öncesinde önlem almayı da kapsar. Mesela daha ateş safhasına geçmeden, diğer işleri ve hazırlıkları yaparken, kimsenin bağına, bahçesine, tarlasına, evine, eşine, çocuğuna, kardeşine rahatsızlık verilmemesi konusunda emir veririz ve buna çok dikkat ederiz. Bu dikkat ve hassasiyet, yolda, işte, iskanda, tatbikata giderken, atış tatbikatlarında en öncelikli konudur. Bu faaliyetler sırasında bir tarlaya girip zarar verenlere dahi ceza veririz. Yapılmamasına çalışılır ama bir zarar verilmişse de onu tazmin ederiz. Biz terör olaylarının olmadığı günlerde bile böyle yaptık. Şimdi de aynı hassasiyeti büyük bir dikkatle sürdürüyoruz.”

‘BİZDE SAKLAMA OLMAZ’

Orgeneral Akar, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini, böyle dönemlerde kurumların ve kişilerin büyük sorumluluğu olduğunu belirterek, “Ani, canhıraş hareketler yapıldığında iş daha kötüye gidebiliyor. Ani tepki göstermek, acele açıklamalar yapmak yanlış oluyor” dedi.

Akar, Dağlıca baskınından sonra açıklamaların geç yapıldığına yönelik eleştirilere atıfta bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

“16 şehit meselesinde gecikme var denildi. Ama biz kesin bilgiyi elimize almadan bir şey demiyoruz. ‘60-70 şehit var, saklıyorlar’ denildi. Bizde saklama yok. Mümkün değil, saklanamaz. Bizde saklama olmaz. PKK telsizleri ‘70-80 şehit’ diyor, bu mümkün değil.”

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0