banner102

Önce polisten sonra jandarmadan kaçtı, geri dönüp teslim oldu

Adana’nın Kozan ilçesinde, kendini ihbar ederek 16 kilo uyuşturucu ile yakalanan, tutuklandıktan sonra rapor almak için götürüldüğü hastanede polisin elinden kaçan Kürşat Tanrıkulu adlı zanlı, yer göstermek için götürüldüğü ormanlık alanda jandarmaların elinden de kaçarak kurtulmayı başardıktan 10 gün sonra adliyeye gelerek teslim oldu.

Önce polisten sonra jandarmadan kaçtı, geri dönüp teslim oldu
 Edinilen bilgiye göre, Kürşat Tanrıkulu(24) 10 gün önce 16 kilogram esrarı torbalara koyarak Adana yolu Deliçay köprüsü civarına gelip, polisi arayarak “Yanımda 16 kilogram esrar maddesi var, gelin bunları teslim alın" dedi. Polisler, Tanrıkulu’nun yanına gelerek hem esrar maddesini hem de Kürşat Tanrıkulu’nun gözaltına aldı. Tanrıkulu ifadesinde “Bu esrar maddeleri N.Ö’ye ait bana da bunların başında dur bunları bir araç gelip senden teslim alacak” dedi. Bu esrarların vatandaşlara zarar verdiğini bildiğim için vicdan azabı çekmemek amacıyla polisi arayarak ihbar ettim” dedi.

İlçe Emniyet müdürlüğüne götürülen Tanrıku’nun yapılan GBT sorgusunda bir çok suçtan sabıkasının olduğu ve yakalama kararının olduğu ortaya çıktı. Dosyasını hazırlayan polis, şahsı savcılığa sevk etti. Mahkemece tutuklanan Tanrıkulu, rapor için Kozan Devlet Hastanesine götürüldüğü sırada polisin elinden kaçarak firar etti. Tanrıkulu, aynı gün sabaha karşı Feke ilçesi girişinde yakalanarak Kozan M tipi kapalı cezaevine kondu.

Tanrıkulu, cezaevine girdikten sonra "Bir çok yerde esrar maddesi var, onların da yerini göstermek istiyorum" dedi. Cumhuriyet Savcılığı Tanrıkulu’nu cezaevinden alarak bir komutan ve 4 jandarma eşliğinde Kozan’a bağlı Karanebili mahallesi Savruk yaylası mevkine gittiler. Burada araçlardan inerek torbaların içerisinde toprağa gömülü esrar maddesi var diyerek yer göstermeye başladı. Asker ile Tanrıkulu kelepçeli bir şekilde diğer askerlerin arasında yürürken kayalık bir alanda uçurumun kenarına geldiklerinde "Esrar şurada" diyerek o yöne hareketlendi. Bu sırada Tanrıkulu, ani bir refleksle kendini ve yanındaki kollarından kelepçeli olan asker ile birlikte bulundukları kayalıktan aşağı atladı. Havanın karanlık ve puslu olmasını da fırsat bilen Tanrıkulu, düştükleri yerde kolundaki kelepçeyi çıkarmayı başararak tekrar kaçıp izini kaybettirdi.

Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Kozan Emniyet Müdürlüğü ekipleri hem İlçe merkezinde hem de kırsal mahallelerde kaçan tutukluyu bulmak için yoğun bir şekilde çalışma başlattı. 18 Mayıs tarihinden bu yana aranan firari Tanrıkulu, dün öğle saatlerinde Kozan Adliyesine gelerek teslim oldu. Adliyede yeniden tutuklanan Tanrıkulu, Kozan M tipi kapalı cezaevine gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2016, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0