banner101

Nabi Avcı ile çocuk arasında ilginç diyalog

Eskişehir’de seçim çalışmalarını sürdüren Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Nabi Avcı, girdiği bir internet kafede “Kurtlar Vadisi” dizisini izleyen bir çocuğun okulu bıraktığını söylemesi üzerine şaşkınlığını gizleyemedi.

Nabi Avcı ile çocuk arasında ilginç diyalog
 Milli Eğitim Bakanı Avcı, Esentepe Mahallesi’ndeki Hacı Kadir Camii’nde cuma namazını kıldıktan sonra Eğitimciler Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Ziyaretleri esnasında vatandaşlara tek tek selam vererek hal ve hatırlarını soran Bakan Avcı, bir kahvehaneye girerek çay içti. Burada açıklamalarda bulunan Avcı, kahvehanedekilere hayırlı cumalar diledi. Esprili bir şekilde seçim vaatlerini anlatmayacağını ifade eden Avcı, şöyle konuştu: “Eskiden böyle karikatürlerde görürdük. Seçim zamanı siyasetçi gelir, kahvehanede sandalyenin üzerine çıkar ve 'şunu yapacağız, bunu yapacağız' derdi. Biz şimdi o duruma gelmeyelim. Ne yaptığımızı, ne yapacağımızı siz zaten biliyorsunuz. Sağlık içinde, afiyet içinde, sevdiklerinizle beraber huzurlu bir seçim, memleketimiz için, milletimiz için, Eskişehir’imiz için hayırlı olur.”

Kahvehanedeki bir vatandaşın, “Şu paralel devleti yok edebilecek misiniz? Bunları yok edin” demesi üzerine Bakan Avcı, “30 Mart’ta yardım edin. Allah hayırlısını versin inşallah” şeklinde konuştu.

BAKAN AVCI’DAN İNTERNET KAFEYE BASKIN
Gezileri esnasında bir internet kafeyi ziyaret eden Avcı, kafede 3 çocuğun bilgisayar başında olduğunu görünce “Programları kapatmak yok. Durun bakalım ne oynuyorsunuz” dedi. Daha sonra tek tek çocukların yanına giden Avcı, çocuklara ne oynadıklarını sorarak oyunların isimleri hakkında bilgi aldı. Kafedeki iki çocuk bilgisayarlarda oyun oynarken isminin Okan olduğu öğrenilen biri Kurtlar Vadisi dizisini izliyordu. Dizi izleyen çocuğa “Sen kaça gidiyorsun?” diye soran Bakan Avcı, çocuktan “Ben okulu bıraktım” yanıtını alması üzerine şaşkınlığını gizleyemezken, “Bu Milli Eğitim Bakanına söylenecek laf mı?” dedi. Ardından Bakan Avcı, diğer çocuklara okuyup okumadıklarını sorarak buradan ayrıldı.

BAKAN AVCI’YA SEÇİM TIRAŞI TEKLİFİ
Bakan Avcı, ziyaretleri esnasında bir berber dükkanını ziyaret etti. Ziyareti esnasında berber dükkanı sahibinin Avcı’ya, “Buyurun seçim tıraşını yapayım Bakanım” demesi üzerine Bakan Avcı, gülerek “Biz tıraşımızı peşin olup geldik. İnşallah daha sonra nasip olur” dedi. Bakan Avcı, daha sonra berberle bir süre sohbet ettikten sonra dükkandan ayrıldı.

BAKAN AVCI ECZANEDE FIKRA ANLATTI
Biraz nezle olduğunu söyleyen Bakan Avcı, eczane ziyareti esnasında fıkra anlattı. Avcı’nın, eczacıya, “Dünyanın en kısa fıkrası. Adam eczaneye girmiş, sizde ilaçlardan ne var diye sormuş” diye fıkrayı anlatması sonrası renkli görüntüler oluştu. Eczacının “Sizin bir rahatsızlığınız var mı sayın Bakanım” demesi üzerine Avcı, “Çok şükür sağolun, teşekkür ederim” diye cevap verdi.

ÖDÜLLÜ BAKLAVA VE SU BÖREĞİ İKRAMI
Bakan Avcı, ziyaretleri esnasında bir pastaneye girip işyeri sahibi Asiye Özkan ile bir süre sohbet etti. Özkan, daha sonra çeşitli yemek yarışmalarında dereceye giren büzgülü baklava tatlısı ve su böreğinden ikram etti. Özkan, “Hanımlar istediği zaman istedikleri her şeyi başarabiliyorlar” ifadelerini kullandı.
Marketten terziye kadar birçok esnafı ziyaret eden ve çocuklara oyuncak dağıtan Bakan Avcı’ya, ziyaretleri esnasında partilileri eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 23:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0