Mustafa Balbay Tahliye Edildi!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararının ardından Ergenekon davasından yargılanan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nden çıktı.

Mustafa Balbay Tahliye Edildi!
banner98
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararının ardından Ergenekon davasından yargılanan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nden çıktı. Balbay’ı cezaevi çıkışında kalabalık bir grup karşıladı. Balbay, “Hepinize merhaba, özgürlüğe merhaba. İçeride kalan onlarca, yüzlerce hak arayana, tutukluya karşı sanki kapıyı onların üzerine kapatmış gibi hissediyorum. Bu sürecin tap teze bir başlangıç olmasını yürekten diliyorum." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararı verdiği Mustafa Balbay, sağlık kontrolünün ardından Sincan Cezaevi'nden tahliye edildi. Cezaevi önünde Balbay’ın çıkışını bekleyen grup, ‘Balbay çıkacak yine yazacak’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ şeklinde slogan attı. Balbay’ın çıkışına yoğun ilgi gösteren basın mensupları görüntü alabilmek için zor anlar yaşadı.

BU SÜRECİN TAP TEZE BİR BAŞLANGIÇ OLMASINI YÜREKTEN DİLİYORUM

Balbay, burada kendisini karşılamaya gelen kalabalığa hitaben yaptığı açıklamada, "Hepinize merhaba, özgürlüğe merhaba. İçeride kalan onlarca, yüzlerce hak arayana, tutukluya karşı sanki kapıyı onların üzerine kapatmış gibi hissediyorum. Bu sürecin tap teze bir başlangıç olmasını yürekten diliyorum." ifadelerini kullandı.

YARIN ÖĞLEDEN SONRA MECLİS'TE YEMİN EDECEĞİM

"Yarın öğleden sonra büyük bir olasılıkla Meclis'te yemin edeceğim." diyen Balbay, "Anayasa Mahkemesi çok önemli bir karar aldı. İçinden geçtiğimiz süreç ‘bir sünger çekelim, her şeyi unutalım’ değil; ama kin güdülecek bir süreç de değil. Can güvenliğinden önce Türkiye'de hukuk güvenliği sorunu vardır. Halka hep inandım, toplumdan umudunu kesmedim. Ben halka karışacağım. Onların bir parçası olacağım. Türkiye’de hukuksuzlukların giderilmesi için ilk yapılması gereken kapıların açılmasıdır.” şeklinde konuştu.

EN KÖTÜ MECLİS BİLE KAPALI BİR MECLİSTEN İYİDİR

"Açın artık bu kapıları." diyen Balbay şöyle konuştu. "Türkiye'de artık ne yapacaksak hukuk zemininde yapmak zorundayız. En kötü Meclis bile kapalı bir Meclis'ten iyidir. Yarın İnsan Hakları Günü'nde, önümüzdeki dönem için haddimi biliyorum. 'Her şeyi yapacağım, her şeyin üzerine gideceğim' gibi duygular içinde değilim. Ama bir ucundan tutacağım. Halka verdiğim ilk yemin budur. Bir girdim bin çıkıyorum. Bu topluma hep inandım. Toplumdan umudumu hiç kesmedim. Onların bir parçası olacağım. Hukuksuzlukların giderilmesi için ilk yapılması gereken kapıların açılmasıdır."

Mustafa Balbay, açıklamasının ardından CHP otobüsü ile cezaevi önünden ayrıldı.

MUSTAFA BALBAY EVİNDE

Ankara Sincan Cezaevi'nden tahliye olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Çankaya Yüzüncüyıl’daki evine geldi. Cezaevinden çıktıktan sonra parti otobüsüne binen Balbay, kısa bir şehir turu attıktan sonra konvoy eşliğinde evine ulaştı. Kalabalık bir grup Balbay'ın evine gelişini bekledi. Balbay’ı oturduğu sitedeki komşuları ve yakınları karşıladı.

MUSTAFA BALBAY'IN TUTUKLANMA SÜRECİ

Mustafa Balbay, 1 Temmuz 2008 tarihinde, Ergenekon Soruşturması kapsamında Ankara’daki evinden polisler tarafından alınarak gözaltına alındı. Bilgisayarı ve yazılarına el konulan Balbay, 5 Temmuz 2008 tarihine kadar gözaltında kalırken, bu tarihte tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

5 Mart 2009 Perşembe günü Ergenekon soruşturması kapsamında tekrar gözaltına alınan Balbay, hükümeti düşürmeye teşebbüs suçlamasıyla 6 Mart 2009 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2013, 08:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0